Almanya'da Mülteci Yurtlarına Saldırılarda Artış

Almanya’da mülteci yurtlarına yapılan saldırılar hızla artması endişeye sebep oldu.Federal Kriminal Dairesi’nin (BKA) verilene göre bu yıl 9 ay içinde mülteci yurtlarına kundaklama girişimi, taş ve değişik tehlike oluşturabilecek madde...

Almanya’da mülteci yurtlarına yapılan saldırılar hızla artması endişeye sebep oldu.

Federal Kriminal Dairesi’nin (BKA) verilene göre bu yıl 9 ay içinde mülteci yurtlarına kundaklama girişimi, taş ve değişik tehlike oluşturabilecek madde atma, duvarlara günümüzde Nazi simgesi olarak algılanan gamalı haç çizilmesi gibi 86 saldırı düzenlendi.

BKA verilerine ulaşan Spiegel dergisi, bu yılın ilk üç çeyreğindeki saldırıların sayısı 2012 ve 2013 yıllarındaki saldırıların toplamından daha fazla olduğuna dikkat çekti. Federal İçişleri Bakanlığı ise dergiye yaptığı açıklamada bu gelişmeyi ‘büyük dikkatle’ takip ettiklerini belirtti.

Diğer taraftan ise mülteci yurtlarına yapılan saldırılara karşı çok sayıda gösteriler düzenlendi. Pro Asyl ve Amadeu Antonio Vakfı’nın verilerine göre son 10 ay içindeki gösterilerin sayısı 200’ü geçti.

Geçen hafta sonu ise Berlin’de bir mülteci yurduna karşı çıkanlar yine gösteri yaptı. Irkçı parti NPD’lilerin de arasında bulunduğu 400’e yakın kişi başkentin Köpenick semtindeki yurduna karşı çıktı. Önümüzdeki günlerde ise yine Berlin’in diğer bir doğu semti Marzahn’da benzeri gösteri yapılması bekleniyor.

Federal İçişleri’nin verilene göre bu yıl Ekim ayına kadar 158 bin kişi Almanya’ya iltica etti. Federal Göçmenler ve Mülteciler Dairesi (BAMF) ise bunların sadece 29 bininin iltica talebi kabul edildiğini açıkladı. İltica başvurusu kabul edenlerin çoğunluğu ise Suriye, Afganistan ve Irak gibi çatışma bölgelerden gelenlerden oluşuyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri