Almanya’da Mülteci Konferansı Başladı

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, 40 ülkeden üst düzey yetkililer, BM, uluslararası yardım kuruluşları ve Dünya Bankası'nın temsilcilerinin katılımıyla ‘Suriye mülteci zirvesi' düzenleniyor. Toplantıda Türkiye’yi Dışişleri...

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, 40 ülkeden üst düzey yetkililer, BM, uluslararası yardım kuruluşları ve Dünya Bankası'nın temsilcilerinin katılımıyla ‘Suriye mülteci zirvesi' düzenleniyor. Toplantıda Türkiye’yi Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru temsil ediyor.

Türkiye, Lübnan ve Ürdün'e kıyasla çok az sayıda Suriyeli mültecinin sığındığı Almanya'nın mülteci kriziyle mücadele gerekçesiyle bu denli kapsamlı bir konferansa ev sahipliği yapması büyük yankı oluşturdu.

Suriye'deki iç savaş tam dört yıldır devam ediyor. BM verilerine göre 10 milyondan fazla kişinin yardıma ihtiyacı bulunuyor. Bu sayı nüfusun yarısına tekabül ediyor. Savaştan kaçan 3,2 milyon kişi komşu ülkelerde mülteci konumuna düşmüş durumda. Yine resmi rakamlara göre 1 milyon 133 bin 834 Suriyeli Lübnan'a sığınırken (bu ülke nüfusunun yaklaşık dörtte birine tekabül ediyor) , Türkiye'ye kaçanların sayısı 1 milyon 65 bin 902 olarak tespit edildi. Diğer ülkeler ile ilgili veriler ise şöyle: Ürdün 619 bin 376, Irak 222 bin 468 ve Mısır 140 bin 130.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri