Almanya'da Karikatür Protestosu

Almanya'nın Baden-Württemberg (BW) eyaletinde Erdoğan ve Türk toplumuna hakaret eden bir karikatürün ders kitaplarına alınması protesto edildi.Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD) BW Teşkilatı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Almanya’da...

Almanya'nın Baden-Württemberg (BW) eyaletinde Erdoğan ve Türk toplumuna hakaret eden bir karikatürün ders kitaplarına alınması protesto edildi.

Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD) BW Teşkilatı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Almanya’da yaşayan Türk toplumuna hakaret içeren karikatürün ders kitabında da yayınlanmasına tepki gösterdi.

Karikatürün Almanya’da yaşayan Türklerin uyum sorunları öne sürülerek ders kitaplarına alınmasını kınayan BW Teşkilatı yöneticileri ve üyeleri Stuttgart’ta Eğitim Bakanlığı önünde bir basın açıklaması yaptı.

Eylem sırasında açıklama yapan UETD Stuttgart Başkanı Davut Sanatçı, "İyi niyet su-i istimal edilerek ve karikatür özgürlüğü kötüye kullanılarak ahlaksızca yapılan bu hakareti kınıyor ve sahibine iade ediyoruz. Bu karikatür başarılı bir şekilde on yıllardır burada işveren, akademisyen, politikacı, yazar bunun yanında işçi olarak samimiyet içerisinde ve gerçek anlamda Alman toplumuna uyum sağlayan Türklere karşı yapılmış büyük bir hakarettir ve kabul edilemez.” dedi.

Sanatçı, "Bu ahlaksız ve çirkin olay karşısında sessiz kalmayı tercih eden ve hatta alkış tutan siyasiler bir sonraki seçimlerde Türk vatandaşlardan oy beklemesinler." ifadelerini kullandı.

UETD yetkilileri ayrıca, sosyal medya üzerinden vatandaşların tepkilerini dile getirmeye devam etmek gerektiğini vurguladı.

Öte yandan gösterilen tepkilere net olarak karşı çıkan Baden-Württemberg Eyaleti Başbakanı Winfried Kretschmann (Yeşiller), bu olay üzerine bu kadar galeyana gelinmesini anlayamadığını ifade etti. Kretschmann ayrıca eleştiriye açık olmanın gerekliliğine de işaret etti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri