Almanya'da İş Arayanlar Uyuşturucu Testine Tabi Tutulacak

Almanya Federal İş Ajansı, iş arayanların uyuşturucu kullanıp kullanmadığını tespit etmek için test yapacak.Bild ve Focus gibi farklı gazete ve dergilerde yer alan habere göre yaklaşık 88 bin uyuşturucu tespit testi sipariş eden Federal...

Almanya Federal İş Ajansı, iş arayanların uyuşturucu kullanıp kullanmadığını tespit etmek için test yapacak.

Bild ve Focus gibi farklı gazete ve dergilerde yer alan habere göre yaklaşık 88 bin uyuşturucu tespit testi sipariş eden Federal İş Ajansı, yardım alacakların amfetamin, esrar, kokain, ecstasy ve antidepresan kullanıp kullanmadığını belirleyecek.

Hamburg İş Ajansı Basın Sözcüsü Knut Böhrnsen uygulamanın yeni olmadığını belirterek, yıllardır testlerin ajansın kendi doktorları tarafından yapıldığını hatırlattı.

Böhrnsen, “Bu testler daha çok iş arayanlara uygulanıyor. Örneğin şoförlük veya sağlık sektörü gibi büyük hassasiyet ve dikkat gerektiren bir meslekte kalifiye olmak isteyen kişinin uyuşturucu kullanıp kullanmadığı önceden tespit ediliyor. Önceden bu tür şeyler her zaman fark edilemediği için böyle bir uygulama yapılıyor.” dedi.

Test yapılıp yapılmaması konusunda kararı işsiz olan kişinin verdiğini hatırlatan Böhrnsen, ‘‘Bunun için herhangi bir yaptırım yok. Ancak testi kabul etmeyenlere iş imkanı da yok." diye konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri