Almanya'da İflas Eden Flexstrom Şirketinin Kurucusundan Para Talebi

Almanya'da tüketiciye ucuz elektrik sağlama iddiası ile piyasaya giren, ancak iflas eden Flexstrom şirketi birçok vatandaşı mağdur etti.

Almanya'da tüketiciye ucuz elektrik sağlama iddiası ile piyasaya giren, ancak iflas eden Flexstrom şirketi birçok vatandaşı mağdur etti. Flexstrom şirketinin iflasından 835 bin müşteri etkilenirken bunların içinden 130 bininin ise şirketten 70 milyon Euro alacağı olduğu belirtiliyor.

Flexstrom müşterilerini ucuz elektrik vaadiyle diğer şirketlerden çekmiş, ancak şirket elektrik fiyatlarına zam yapınca müşteriler başka şirketlere yönelmişti. Şirketin iflasından sonra yöneticileri şirket kurucularından da para istiyor. Şirketin kurucuları Robert ve Thomas Mundt kardeşlerin iflas kararından kısa bir süre önce yine kendilerinin olan ve zarar eden Optimal Grun GmbH şirketini Flexstrom´a sattığı ve altı milyon Euro´yu ceplerine indirdiği iddia ediliyor.

Flexstrom şirketi geçtiğimiz nisan ayında iflas kararını açıklamıştı. Teldafax´tan sonra Flexstrom enerji piyasasında ikinci iflas eden şirket olmuştu. Bu arada savcılık şirket kurucularına karşı dolandırıcılık şüphesi ile soruşturma açmış durumda. Şirketin Berlin´deki merkezini de ekim ayı sonunda boşaltacağı ve içinde bulunduğu gayrimenkul sahibine 187 bin Euro kira borcunun olduğu belirtiliyor.

Öte yandan iflas yöneticisi Flexstrom´ün iflas kararından kısa bir süre önce yöneticilerine verdiği 1,7 milyon Euroluk primleri de kanunlara aykırı bulduğu ve bu parayı geri istediği ifade ediliyor.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri