Almanya’da Hastalar Yanlış Teşhisten, Doktorlar Da Denetimden Şikayetçi

Almanya’da geçtiğimiz yıl 12 binden fazla hasta yanlış teşhis ve tedavi yöntemi yüzünden şikayette bulunurken, doktorlar da özellikle de sosyal sigortaların doktorları bezdirdiğinden dert yandı.

Almanya’da geçtiğimiz yıl 12 binden fazla hasta yanlış teşhis ve tedavi yöntemi yüzünden şikayette bulunurken, doktorlar da özellikle de sosyal sigortaların doktorları bezdirdiğinden dert yandı.

Westfalen-Lippe Tabipler Odası Başkanı Theodor Windhorst, devletin doktorlara yüklediği bürokrasiyi ‘denetim çılgınlığı’ olarak değerlendirdi. Buna bir son verilmesini isteyen ve doktorların bir dizi talebi olduğunu dile getiren Windhorst, bu talepleri içeren yedi maddelik bir dilekçeyi federal hükümete sundu.

KONTROL ÇILGINLIĞI

Sağlık sektöründeki meslek birliklerinin hepsinin bu talepleri desteklediğini hatırlatan Tabipler Odası Başkanı Windhorst, sadece siyasetin değil, genel olarak mesleki şartların ve özellikle de sosyal sigortaların doktorları bezdirdiğini sözlerine ekledi. Tabipler Odası’nın bildirdiğine göre kontrol çılgınlığı doktorların güncel işlerini zorlaştırıyor.

ONAYLANMAYAN REÇETEYE ÜÇ SAYFALIK FORM

“Her ortopedik ayakkabı için yazdığımız reçeteye, her hâlükârda onaylandığı halde, üç sayfalık bir form doldurmak zorunda kalıyoruz.” diyen Windhorst, birkaç doktorun işini iyi yapmamasından dolayı sigortaların bunun acısını tüm doktorlardan çıkarmasından yakındı.

YÜRÜYEN BANT USULU ÇALIŞMA SİSTEMİ

Başkan Yardımcısı Klaus Reinhardt ise sağlık sigortalarının doktorlara karşı sistematik bir kampanyada bulunduğunu iddia etti. Tabipler Odası’nın bildirdiğine göre hastanelerdeki ücret talimatnamesi de doktorları 'yürüyen bant' usulü çalışmaya zorluyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri