Almanya'da Hapishaneler Mercek Altında

Ağustos ve Eylül ayında Heimsheim Hapishanesi’nde iki defa yaşanan intihar girişimi ve Bruchsal’deki bir mahkumun açlık grevinden sonra Baden Württemberg’deki hapishaneler yeniden mercek altında. Stuttgart Adalet Bakanlığı tarafından söz...

Ağustos ve Eylül ayında Heimsheim Hapishanesi’nde iki defa yaşanan intihar girişimi ve Bruchsal’deki bir mahkumun açlık grevinden sonra Baden Württemberg’deki hapishaneler yeniden mercek altında.

Stuttgart Adalet Bakanlığı tarafından söz konusu iki intihar girişimi doğrulandı. Bacağından rahatsız olan bir mahkumun, zamanında tıbbi müdahale yapılmadığı için bacağı kesilmesinden dolayı intihar teşebbüsünde bulunduğu açıklandı. Bu konuda ise gerekli tahkikatların yapılacağı duyuruldu. Adalet Bakanı Rainer Stickelberger’in (SPD) hapishanelerle ilgili Eyalet Meclisi’nde ilgili komisyona bilgi vermesi bekleniyor.

Bakan Stickelberger hafta başında hapishanelerle ilgili yaptığı açıklamada mahkumlara dışarıdan daha fazla psikiyatrik destek verilmesi gerektiğine dikkat çekmişti. Mevcut tespitlere göre mahkumların yüzde 40’ının ciddi psikolojik sorunları bulunuyor. Mahkumlara yönelik uygulanacak dışarıdan ek psikiyatrik destek için 70 bin Euro’luk ek bütçe ile yılda 500’e yakın mahkumun tedavisi ve rehabilitasyonu öngörülüyor. Bu konuda dışarıdan hizmet alınması kaçınılmaz olarak görülüyor. Zira eyalette Hohenasperg Mahkum Hastanesi dışında çalışan sadece bir tane psikiyatr olduğuna dikkat çekiliyor.

Ayrıca infaz koruma personeli (gardiyan) ile ilgili de ek yenilikler bekleniyor. Öte yandan eyalet hükümeti özellikle genç mahkûmların rehabilitasyonuna daha fazla ağırlık verilmesi için yeni yasal düzenlemeler yapılıyor. Yeni düzenlemeler genç mahkumların sosyal hayatlarını geliştirecek tedbirler içeriyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri