Almanya'da Hamile İneklerin Kesilmesine Tepki

Almanya'da Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) Çevre Bakanı Johannes Remmel (Yeşiller), hamile ineklerin doğumdan önce kesilmesini bir skandal olarak değerlendirdi. Bakan, bunu yasaklayacak bir kanunun çıkarılmasını istedi. Remmel, “Karnında bir buza...

Almanya'da Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) Çevre Bakanı Johannes Remmel (Yeşiller), hamile ineklerin doğumdan önce kesilmesini bir skandal olarak değerlendirdi. Bakan, bunu yasaklayacak bir kanunun çıkarılmasını istedi. Remmel, “Karnında bir buza taşıyan ineklerin kesimhaneye getirilmesini sapıkça buluyorum.’’ şeklinde konuştu.

Çiftçilerin ineklerin hamile olup olmadığını genelde bilebileceğinden yola çıkan bakan Remmel, ekonomik nedenlerin bu tür kesimlerde etkili olabileceğini dile getirdi. Bakan, bu durumun anayasaya aykırı olduğunu savunurken, Federal Veterinerler Odası da hamile hayvanların kesilmesinin yasaklanmasını talep ediyor.

Et Üreticileri İş Alanı Birliği Başkanı Heike Harstick hamile hayvanların kesilmesinden razı değil, fakat bu konuda yasadan ziyade çiftçilerin kendilerinden bir hamle bekliyor. Harstick, ‘’Sivil duyarlılık hareketi, sorunun köküne yasadan çok daha hızlı ulaşır.’’ dedi.

Avrupa Birliği daha önce tavuk sektöründe erkek civcivlerin katledilip hayvan yemi gibi mamullere dönüştürülmesini yasaklamıştı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri