Almanya'da Dinlemeye Karşı 'Yerel İnternet Ağı' Kurulacak

Amerika’nın Almanya’yı dinlemesinden rahatsız olan Alman yetkililer, 'yerel' internet ağı kurmayı planlıyor.

Amerika’nın Almanya’yı dinlemesinden rahatsız olan Alman yetkililer, 'yerel' internet ağı kurmayı planlıyor. Deutsche Telekom projeyi başlattığını doğruladı.

Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı NSA ve İngiliz Gizli Servisi GHCQ’nun Almanya Başbakanı Angela Merkel ve önemli siyasi isimleri dinlediğinin ortaya çıkması Alman teknoloji devlerini de harekete geçirdi.

Almanya’da internet üzerinden akan kişisel bilgilerin ülke dışına çıkmaması için Deutsche Telekom, yerel bir internet ağı kurma çalışmalarına başladığını duyurdu.

Şirketin sözcüsü, söz konusu proje için görüşmelere başlandığını doğruladı.

Daha önce sadece e-mail sisteminin yerli olması ve e-postaların Almanya sınırları içinde kalması için çalışma yapan Alman şirketler, şimdi bu projeyi daha da kapsamlı hale getirecek.

Deutsche Telekom’un öncülüğünde United Internet, (Web.de ve GMX), Freenet gibi şirketler altyapı çalışmaları için görüşmelere başladı.

Almanya’da internet ağının temelini oluşturacak “switcher ve router”ların ülke içinde tutulacağı ağın güvenliği ve altyapısının da yerli şirketler tarafından sağlanacağı söyleniyor.

Bu konuda ise merkezi Aachen yakınlarında olan Lancom Systems’in adı geçiyor. Şirket, güvenlik ve yüksek hız konusunda katkısı sunacak.

Yerel internetin ne zaman hayata geçirileceği ise henüz netleşmedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri