Almanya'da Bakanlar Cumhurbaşkanı Gauck’a Veda Etti

Almanya'da Federal Meclis’in ilk oturumunu yapmasıyla 17. Dönem hükümetinin görevi sona erdi.

Almanya'da Federal Meclis’in ilk oturumunu yapmasıyla 17. Dönem hükümetinin görevi sona erdi. Başbakan Angela Merkel ve bakanlar kurulu üyeleri Cumhurbaşkanı Joachim Gauck’a veda etti.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı Bellevue’de kabine üyelerini kabul eden Gauck, “Hükümet olarak zor dönemde önemli sorumluluk üstlendiniz. Euro kriziyle mücadele ve para birliğinin korunması için önemli adımlar attınız. Ortadoğu’da ve Arap ülkelerinde yaşanan halk hareketlerinde Almanya’ya önemli sorumluluklar düştü. Japonya’da yaşanan Fukushima Nükleer sızıntı ülkemizi de etkiledi ve önemli kararlar alındı.” dedi.

GAUCK, FDP’YE MORAL VERDİ

Siyasiler için önemli makamları bırakmanın bazen acı verdiğini ifade eden Gauck, “FDP (Hür Demokrat Parti) sadece hükümetten değil maalesef Meclis’ten de ayrıldı. Bu siyasi demokrasi ve siyaset için üzüntü verici. Kısa sürede toparlanıp tekrar demokratik yasa içinde yerlerini alacaklarını inanıyorum. Kendilerini cesaretlendirmek istiyorum." ifadeleriyle FDP’nin parlamentodan ayrılışına duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

FDP’Lİ BAKANLAR ÜZÜNTÜLÜYDÜ

Uzun süredir medya önüne çıkmayan FDP’li bakanlar Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, Ekonomi Bakanı Phlipp Rösler, Adalet Bakanı Sabine Leutheusser-Schnarrenberger, Kalkınma Bakanı Dirk Niebel ve Sağlık Bakanı Daniel Bahr’ın üzüntülü oldukları gözlendi.

FDP’li bakanlar ve Merkel kabinesi, Sosyal Demokrat Parti (SPD) ile koalisyon görüşmelerine başlayan Hıristiyan Birlik Partileri CDU ve CSU’nun kurmayı planladığı büyük koalisyona kadar idari hükümet olarak görevlerine devam edecek. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri