Almanya'da Aşırı Sağcıların Yürüyüşüne Onay

Almanya'nın güneyindeki Göppingen’de aşırı sağcılar, Cumartesi günü gösteri yürüyüşü düzenlemeye hazırlanıyor.

Almanya'nın güneyindeki Göppingen’de aşırı sağcılar, Cumartesi günü gösteri yürüyüşü düzenlemeye hazırlanıyor. Daha önce Göppingen Belediyesi’nin izin vermediği aşırı sağcıların yürüyüşüne Stuttgart İdare Mahkemesi izin verdi. Kararını basına açıklayan mahkeme sözcüsü, mahkemenin aşırı sağcıların yürüyüşüne onay vermesini, eylemin ‘sınıflandırılmış suçlar içinde bulunmaması’na bağladı.

Aşırı sağcıların yürüyüşüne izin çıkmasının duyulmasının ardından aşırı sağcılara karşı olan gruplar da Cumartesi günü Göppingen Marktplatz meydanında karşı yürüyüş için çağrıda bulundu. Bir yıl önce aynı tarihte Göppingen’de 150 aşırı sağcı yürüyüş yaparken, buna karşılık 2 bin kişi de karşı yürüyüş yapmıştı. Bu sırada bazı sol grup üyesi aktivistlerin aşırı sağcılara karşı saldırı girişimi polis tarafından engellenmiş, çıkan olaylarda 22 polis yaralanmıştı. Geçen yılki gösteriler sırasına bin 500 polis görev yapmıştı.

Olayların ardından Göppingen Belediyesi bu yıl yapılan gösteri taleplerini reddetmişti. Daha sonra durumun yargıya intikal etmesi sonucu Stuttgart İdare Mahkemesi gösteri yapılması yönündeki hükmünü açıkladı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri