Almanya'da Aşçı Sıkıntısı

Alman Aşçılar Birliği Başkanı Andreas Becker aşçılık mesleğinin cazibesinin düşmesi ve gençlerin bu mesleği tercih etmemeleri nedeniyle Almanya’da aşçı sıkıntısı yaşanmaya başlandığını ifade ediyor.Alman Sanayi ve Ticaret Odası’nın...

Alman Aşçılar Birliği Başkanı Andreas Becker aşçılık mesleğinin cazibesinin düşmesi ve gençlerin bu mesleği tercih etmemeleri nedeniyle Almanya’da aşçı sıkıntısı yaşanmaya başlandığını ifade ediyor.

Alman Sanayi ve Ticaret Odası’nın verdiği bilgiye göre Almanya’da aşçılık mesleği için eğitime başlayanların sayısı 2007 yılından bu yana yarı yarıya azaldı. 2013 yılında sadece 9 bin 750 genç aşçılık için meslek eğitimine başladı.

Başkent Berlin’de de 2008 yılında 606 genç aşçılık meslek eğitimine başlarken bu rakam geçen sene 445’e geriledi. Aşçılık mesleğine ilginin düşmesi aşçıların çalışma sürelerinin uzun olmasının yanı sıra mutfakta insanları ürküten sert bir havanın estirilmesinin de etkisinin olduğu belirtiliyor.

Ayrıca birçok gencin aşçılık mesleğini kolay sandığı ve gerekli becerilere sahip olmadığı için meslek eğitimini yarıda bıraktığı kaydediliyor. Meslek eğitimine başlayıp da eğitimini yarıda bırakanların oranı neredeyse üçte bire yaklaşıyor.

Geçen sene meslek eğitimine başlayanların yüzde 27,5’inin meslek eğitimini yarıda bıraktığı verilen bilgiler arasında. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri