Almanya'da 300 Bin İnsan Sokakta Yaşıyor

Almanya'da psikolojik rahatsızlıkların evsiz kalmanın en önemli sebeplerinden olduğu açıklandı.Handelsblatt gazetesinin yaptırdığı araştırmaya göre evsiz kalıp sokaklarda yaşayan insanların neredeyse tamamında psikolojik rahatsızlıklar...

Almanya'da psikolojik rahatsızlıkların evsiz kalmanın en önemli sebeplerinden olduğu açıklandı.

Handelsblatt gazetesinin yaptırdığı araştırmaya göre evsiz kalıp sokaklarda yaşayan insanların neredeyse tamamında psikolojik rahatsızlıklar mevcut ve yeterli psikolojik destek alamadıkları için bulundukları durumdan kurtulabilmeleri de söz konusu değil.

Münih Teknik Üniversitesi’ne bağlı Rechts der Isar Kliniği’nin hazırladığı bir rapor, psikolojik rahatsızlıkların tedavisinin yapılmaması durumunda kişinin ailesini, işini ve hatta evini kaybetme riskinin yükseldiğine dikkat çekiyor.

Acil olarak hastaneye alınan evsizlerden oluşan hastaların şimdiye kadar ancak üçte birinin bir tedavi için müracaat ettiklerini, geriye kalanların ise böyle bir hizmetten haberlerinin olmadığını ortaya koyan raporda evsizlerin barındırıldığı yurtlarda psikiyatri hizmetlerinin artırılmasının aciliyetine işaret ediyor.

Evsiz ve sokaktan toplanıp bu yurtlarda barındırılan insanların genelinde bir iş yapamamazlık halinin mevcut olduğu kabul edilse de IQ’su 132 çıkan çok zeki insanların da bu duruma düşebildiklerine dikkat çekiliyor.

300 BİN İNSAN SOKAKTA YAŞIYOR

Diğer taraftan Almanya genelinde 300 bin insanın evsiz olduğu ve sokaklarda yaşadığı ifade edildi. Federal Evsizlere Yardım derneği 2016 yılında bu rakamın 380 bine çıkacağını hesap ediyor.

Araştırmaya göre bu kişilerin psikolojik rahatsızlıkları ise manik-depresif rahatsızlıklar, şizofren, depresyon, başta korku olmak üzere çeşitli saplantı rahatsızlıkları şeklinde sıralanıyor.

Sokakta yaşamak zorunda kalan bu insanlar ortalama olarak altı yıl rahatsızlıktan sonra her şeylerini kaybederek sokaklara düşüyor.

Kronik rahatsızlığı olan kişilerin hastanede tedavilerini 21 gün ile sınırlayan yeni uygulamaya tepki gösteren uzman doktor Josef Bauml, “Bu hastalara uygulanan hastanedeki tedavinin muayenehanede uygulanabilirliğini yeniden düşünmek lazım.” dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri