Almanya Ve İngiltere, Bosna'dan Yazılı Taahhüt İstedi

Almanya ve İngiltere'nin dışişleri bakanları, Bosna-Hersek'te yeni kurulacak hükümetten yapısal reformlar için yazılı taahhüt istedi. İki ülke, reformlar konusunda başarılı olması durumunda Saraybosna'yı AB'ye yaklaştıracak adımları...

Almanya ve İngiltere'nin dışişleri bakanları, Bosna-Hersek'te yeni kurulacak hükümetten yapısal reformlar için yazılı taahhüt istedi. İki ülke, reformlar konusunda başarılı olması durumunda Saraybosna'yı AB'ye yaklaştıracak adımları destekleyeceklerini belirtti.

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond ve Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Bosna halkına seslendikleri açık mektupta, "Sizi Avrupa ailesinin bir mensubu olarak görmek istiyoruz. Ancak, o yolda başarılı olmanız için seçtiğiniz siyasi temsilcilerinizin iki koşulu yere getirmelerini talep ediyoruz. İlk başta, yeni kurulacak hükümetin yazılı olarak anlamlı kurumsal reform yapacaklarına dair taahhüt vermeleri gerekiyor. Avrupa Birliğin üyeliği için yol haritasının çizilmesi için sorumluluk üstlenilmesi gerekiyor." ifadelerine yer verdi. İki bakan, bu şartların yerine getirilmesi halinde Bosna-Hersek ile AB arasında istikrar ve ortaklık anlaşmasının yürürlüğe girmesini talep edeceklerini belirtti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki de iki ülkenin girişimine destek verdiklerini belirtti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri