Almanya Türkleri anıyor!

Almanya'da aşırı sağcılar tarafından ölüdürülen Türkler Berlin'de düzenlenen törenle anıldı. Törende Almanya Başbakanı Angela Merkel konuşma yaptı.
Almanya'da öldürülen Türklere anma töreni!
Almanya Başbakanı Merkel anma töreninde yaptığı konuşmada; Şuanda 10 tane yanan mum var ve 10 tane hayatını kaybetmiş vatandaş var, bu mumlar katledilen Türkleri temsil ediyor ve biz onları anıyoruz. Şuanda susmamız gerekiyor çünkü bugün 12'de yaptığımız gibi, herkesin yaptığı gibi susmak istiyorum. Bu suskunlukla burada ki cinayete kurban gitmiş insanları andık ve 1990'ların sonundan beri Nasyonel Sosyalist adı verilen bu terör örgütünü kınıyoruz ve bunların daha fazla insanları kurban etmemesi için elimizden geleni yapıyoruz. Bizim ruhumuz acıyor şuanda bu olanlardan dolayı bazı aşırı sağcı şiddet yanlılarına baktığımız zaman onların bazıları aklımızda kalıyor bazende bu tarz olayları sadece çok çabuk unutuyoruz. Bu kadar tadsız olayı arkamızda bırakıyoruz ve bu çok adil birşey değil.
Burada gerçekten büyük bir etkinlik var, hayatını kaybeden insanlar aslında çok şey ifade ediyor. Burada bir işarete dikkatinizi çekmek istiyorum. 11'inci mumu yaktık ve biz bunu aşırı şiddete mağruz kalmış ve bulunamayan insanlar için adadık. Şuanda bunların nasıl bu hale geldiğine dikkat etmemiz gerekiyor, diğer genç insanların da bu tarz olaylardan müzdarip kalmaması için elimizden geleni yapmamız gerekiyor' dedi.
NTV/Canlı Yayın

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri