Almanya: Sınırda Gazetecilerin Çalışabilmesi İçin Makul Çözüm Bulunmalı

Almanya Federal Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Dr. Martin Schäfer, Türkiye’de tutuklanan üç Alman gazetecinin serbest bırakıldıklarını söyledi. Olağan basın toplantısında soruları cevaplayan Schäfer, “Dışişleri Bakanlığımız...

Almanya Federal Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Dr. Martin Schäfer, Türkiye’de tutuklanan üç Alman gazetecinin serbest bırakıldıklarını söyledi.

Olağan basın toplantısında soruları cevaplayan Schäfer, “Dışişleri Bakanlığımız derhal Ankara Büyükelçiliğimiz ile irtibata geçerek tutuklanan üç gazeteciyle irtibatın sağlanması için talimat vermiş ve gazetecilerle görüşmenin gerçekleştirilmesinde başarılı olmuştur. Bize intikal eden bilgilere göre gözaltına alınan gazeteciler şu an Diyarbakır’da serbest bırakıldılar. Üç gazetecinin de mesleklerini icra edebilmeleri için makul bir çözüm bulunması gerektiğini düşünüyoruz.” dedi.

Kobani gösterilerini görüntülemek için Türkiye’de bulunan Alman gazetecilerin polis tarafından gözaltına alınmaları Alman medyasında geniş yankı buldu. Alman devlet kanallarında yapılan açıklamalarda basın özgürlüğüne dikkat çekilerek tutuklamalar eleştirildi.

“Ajanlık, provokatörlük” suçlamaları gerekçe gösterilerek tutuklandıkları dile getirilen gazetecilerin serbest bırakılmaları da gündeme damgasını buldu. Gazetecilerin tutuklanmaları Türkiye’ye basın özgürlüğü ihlalleri eleştirileri yapılmasına yol açtı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri