Almanya Seçimlerinin Resmi Sonuçları Açıklandı

Alman Federal Seçim Kurulu Başkanı Roderich Egeler, seçimlerin resmi sonuçlarını açıkladı.

Alman Federal Seçim Kurulu Başkanı Roderich Egeler, seçimlerin resmi sonuçlarını açıkladı. Detaylı hesaplamalardan sonra Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) milletvekili sayısı 192’den 193’e yükseldi. Hessen’den Jens Zimmermann’ın meclise girmesiyle Federal Meclis toplam 631 üyeden oluşacak.

Bu yasama döneminin 22 Ekim’de yapılacak ilk oturumunda Hıristiyan Birlik Partileri (CDU/CSU) için 311, Sol Parti için 64 ve Yeşiller için ise 63 milletvekili koltuğu hazır tutulacak. Resmi seçim sonuçları ise şöyle: CDU yüzde 34,1, CSU yüzde 7,4 (toplamı yüzde 41,5), SPD yüzde 25,7, Sol Parti yüzde 8,6 ve Yeşiller yüzde 8,4.

Seçim merkezine gitmeyip mektup yoluyla oy kullananların oranı ise yüzde 24’ü oluşturdu. Yaklaşık 11,3 milyon kişi mektupla oy kullanmak için belge talep etti, bunların 10,8 milyonu mektupla oy kullandı. Mektupla oy kullanma yöntemine rağbetin arttığını belirten Egeler, ancak bu yöntemle oy kullanımında hata oranının da arttığına dikkat çekti. Egeler, mektupların zamanında ulaşmamasının şikayetlere yol açtığını, ilgili seçim bölgelerinin bunun sebebini araştırması gerektiğini belirtti.

Diğer taraftan halk yoklamalarında Birlik Partileri oylarını artırmaya devam ediyor. Forsa’nın Stern-RTL-Wahltrend anketine göre CDU ve CSU’nun toplam oyu yüzde 45, SPD’ninki ise yüzde 24. Sol ve Yeşiller ise yüzde 8 aldı. Hür Demokrat Parti'nin (FDP) oyları yüzde 3 iken, Almanya için Alternatif’in (AfD) oyları yüzde 6’yı oluşturdu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri