Almanya, Rusya İle İlgili 100 Milyon Euro’luk Projeyi İptal Etti

Ukrayna’daki kriz çerçevesinde Rusya’ya uygulanan ekonomik yaptırımlar çerçevesinde Almanya 100 milyon Euro’luk bir projeyi iptal etti. SüddeutscheZeitung’un verilerine göre Federal Ekonomi Bakanlığı, Düsseldorf merkezli Rheinmetall’e...

Ukrayna’daki kriz çerçevesinde Rusya’ya uygulanan ekonomik yaptırımlar çerçevesinde Almanya 100 milyon Euro’luk bir projeyi iptal etti.

SüddeutscheZeitung’un verilerine göre Federal Ekonomi Bakanlığı, Düsseldorf merkezli Rheinmetall’e verilen savaş tatbikat merkezinin imarı için verilen lisans geri aldı. Söz konusu anlaşma mart ayında Federal Ekonomi Bakanı Sigmar Gabriel (SPD) tarafından Krım krizine tepki olarak dondurulmuştu.

Rheinmetall şirketi ise Mulino şehrindeki savaş tatbikatı merkezinin inşaatını bu yıl tamamlayarak Rus ordusuna teslim etmeye hazırlanıyordu. Yüksek teknolojili bu modern merkezin maliyeti ise 100 milyon Euro olduğu belirtiliyor. Bu anlaşma Ukrayna krizinde çok yapılmış olmasına rağmen Alman tarafından feshedilmiş oldu.

Avrupa Birliği’nin (AB) yaptırımları ise önceden yapılan anlaşmaları kapsamıyordu. Örneğin Fransa Rusya’ya 2 helikopter taşıyan savaş gemisi satmış, bunun birini Ukrayna krizi patlak verdiği dönemde teslim etmişti. Diğer taraftan ise Hür Demokrat Partili (FDP) eski Ekonomik İşbirliği Bakanı Dirk Niebel’in gelecek yılın başından itibaren Rheinmetall için üst düzey lobi faaliyetlerini yürütmesi bekleniyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri