Almanya için Alternatif Partisinin İslam karşıtlığı ve Almanya'daki Türklerin geleceği

Almanya için Alternatif (AfD) Partisi sadece Almanya’daki Müslümanlara karşı olmakla kalmayıp dünyanın başka bölgelerinde Müslümanların soykırıma maruz kalmasını da destekleyen sorunlu bir anlayışa sahiptir.

Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal İnat, Almanya'nın aşırı sağcı partisi Almanya için Alternatif'in (AfD) Türk ve Müslüman karşıtı politikalarını AA Analiz için kaleme aldı.

Aşırı sağ Avrupa’nın diğer birçok ülkesinde olduğu gibi Almanya’da da her geçen gün etkisini artırıyor. Aşırı sağın tam olarak neyi savunduğunun anlaşılması hem Almanya siyasetinin geleceği hem de bu ülkede yaşayan Türkler ve Türk-Alman ilişkileri açısından da oldukça önemli.

Almanya için Alternatif (AfD) Partisinin günümüzde ulaştığı oy oranları bu dikkati hak ediyor. Söz konusu partinin bazı konularda tam olarak neyi savunduğu parti üyelerinin pozisyonlarına ve zamana göre değişiklik gösterse de Almanya’daki Türkler ve diğer Müslümanlar konusunda ne düşündükleri aşağı yukarı biliniyor. Pragmatik çıkar siyaseti ve İslam karşıtı ideoloji, AfD’nin Türkler ve Müslümanlara karşı politikasını şekillendiren iki temel belirleyicidir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri