Almanya Federal Dışişleri Bakanı Westerwelle, Koalisyon Hükümetine Karşı Çıktı

Federal Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle (FDP), Federal Meclis seçimlerine üç hafta kala partisi liberal FDP’nin Sosyal Demokrat SPD ve Yeşiller partileri ile kuracağı koalisyon hükümetine karşı olduğunu açıkladı.

Federal Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle (FDP), Federal Meclis seçimlerine üç hafta kala partisi liberal FDP’nin Sosyal Demokrat SPD ve Yeşiller partileri ile kuracağı koalisyon hükümetine karşı olduğunu açıkladı. Hür Demokrat Partinin (FDP) Eski Genel Başkanı Westerwelle, partisinin Birlik Partileri CDU/CSU ile hali hazırdaki federal hükümeti devam ettirmeyi hedeflediğini bildirdi.

Dışişleri Bakanı, partisinin Birlik Partileri ile ya hükümette ya da muhalefet saflarında olacağını bildirdi. Son hükümetin kurulmasında aktif rol oynayan Westerwelle, bu hükümetin Almanya tarihinin en başarılı koalisyon hükümeti olduğunu savunarak, alternatifin ise SPD, Yeşiller ve Sol Parti olduğunu dile getirdi.

Bu arada Westerwelle, tekrar partisinin yönetim kadrosuna geri döneceği iddialarını da reddetti. Westerwelle, Dışişleri Bakanlığı ile parti başkanlığı görevlerini aynı anda yapmasının zor olduğunu kaydetti.

Öte yandan son yapılan anketlere göre muhafazakar Birlik Partileri (CDU/CSU) ve FDP koalisyonu ile alternatif hükümet kurucuları arasındaki puan farkı iyice kapandı. Buna göre Birlik Partileri yüzde 39 oy alırken, FDP yüzde 6 oy alarak toplamda yüzde 45 seviyesine indi. Muhalefet cephesinde ise SPD iki puan kaybederek yüzde 23, Yeşiller yüzde 11 ve Sol Parti yüzde 10 oy aldı.

Bu üç partinin toplam oyları da yüzde 44 oldu. 22 Eylül’de yapılacak seçimler sonrasında yeni hükümeti kimin kuracağı sorusu giderek merak konusu olmaya başladı. Korsanlar partisi ve Almanya için Alternatif Partisi (AfD) ise yüzde 3 oy alabiliyor. 22 ila 28 Ağustos tarihleri arasında yapılan ankete bin 851 vatandaş katıldı. Anketlerde ayrıca Almanların yüzde 66’sının Suriye'de savaşı destekleyen bir partiye oy vermeyeceği ortaya çıktı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri