Almanya Ebola'ya Karşı Batı Afrika’daki Vatandaşlarını Geri Çağırdı

Almanya ölümcül Ebola tehdidi nedeniyle Batı Afrika’da Liberya, Gine ve Sierra Leone’daki vatandaşlarının bu ülkelerden ayrılmasını istedi. Almanya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, “Hükümetin kriz yönetimi grubu bu sabah Batı Afrika...

Almanya ölümcül Ebola tehdidi nedeniyle Batı Afrika’da Liberya, Gine ve Sierra Leone’daki vatandaşlarının bu ülkelerden ayrılmasını istedi.

Almanya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, “Hükümetin kriz yönetimi grubu bu sabah Batı Afrika ve Ebola virüsünü görüşmek üzere bir araya geldi.” dedi. Toplantı sonrasında Alman vatandaşlarının Liberya, Gine ve Sierra Leone'den ayrılması konusunda karar verildiği belirtildi.

Söz konusu ülkelerde büyükelçiliklerin açık kalacağı ifade edilirken, kararın Alman diplomatları ya da sağlık görevlilerini kapsamadığı kaydedildi.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) geçen hafta tarihin en büyük ve ölümcül Ebola salgını için uluslararası acil durum ilan etti. Çoğunluğu Gine, Liberya ve Sierra Leone’de olmak üzere şu ana kadar binden fazla kişi Ebola’dan hayatını kaybetti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri