Almanya, Daha Fazla Göçmen Polis İçin Başvuruları Kolaylaştırdı

Baden-Württemberg Emniyeti daha fazla göçmen polis istihdam edebilmek için başvuru şartlarını yumuşattı.

Baden-Württemberg Emniyeti daha fazla göçmen polis istihdam edebilmek için başvuru şartlarını yumuşattı. Eyaletin İçişleri Bakanı Reinhold Gall, teşkilattaki göçmen polis oranının toplumdaki göçmen oranına denk olması gerektiğini söyledi. Uyum Bakanı Bilkay Öney ise problemlerdeki çeşitliliğin yine istihdamdaki çeşitlilikle aşılabileceğini dile getirdi.
Göçmen ailelere mensup gençlerin polis olma sürecinde en çok dil sınavının zorluğundan dolayı engelle karşılaştığını belirten Gall, eyaletin daha fazla göçmene ihtiyaç duyduğunu dile getirdi.

Eyalet nüfusunun dörtte birini göçmenlerin oluşturmasına rağmen polis teşkilatındaki göçmen polis istihdamının yüzde 5 ila 7 arasında kalmasından yakınan Bakan Gall, “Bu sayı göçmenlerin toplum oranı ile örtüşmüyor” dedi.
Konferansın bir diğer konuşmacısı olan BW Uyum Bakanı Bilkay Öney de toplumdaki farklı problemlere dikkat çekerek, bu problemlerin yine ancak çeşitlilikle ve kültürlerin birbirlerine açılmasıyla çözülebileceğini söyledi.

Bunun gerçekleşmesi için devletin örnek teşkil etmesi gerektiğine işaret eden Bakan Öney, açılımın kamu hizmetinden başlamasının toplumun benimsemesi adına önemli olduğunu ifade etti. Gerileyen nüfus oranına da dikkat çeken Öney, ülkenin sahip olduğu birikimin iyi değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

ANADİL TEMEL ŞARTLARDAN BİRİ
Karlsruhe Polis Şefi Nobert Scharer de kamu kurum ve kuruluşlarındaki göçmenlerin sayısının zamanla arttığını, ancak halen yeterli seviyeye ulaşmadığını söyledi. Scharer, hayata geçirdikleri proje ile eyalette çalışan polis memurlarını göçmen vatandaşlara karşı daha duyarlı hale getirmeyi, göçmen polis sayısını artırmayı ve sosyal ağlar kurarak vatandaşlara daha iyi ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Dernek, okul, medya ve meslektaşları ile yakın irtibatta olacaklarını anlatan polis şefi, Türkiye’nin Karlsruhe Başkonsolosluğu ve diğer milletlerin dış temsilcileri ile de yakın bir işbirliği içinde olduklarını belirtti. Karlsruhe Emniyet Şefi, polis olmak için sadece üç şartın yerine getirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Buna göre başvuranların gerekli okul kalifikasyonuna haiz olması, en az on yıldır Almanya’da yaşıyor olması, Alman vatandaşlığına sahip olup, ana diline hakim olması gerekiyor.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri