'Almanya Barışın Sembolü Olmalıdır'

Almanya eski Başbakanı Gerhard Schröder, Suriye’ye yapılacak olan askeri operasyona karşı olduğunu söyleyerek 'Almanya barışın sembolü olmalıdır' dedi.

Almanya eski Başbakanı Gerhard Schröder, Suriye’ye yapılacak olan askeri operasyona karşı olduğunu söyleyerek 'Almanya barışın sembolü olmalıdır' dedi. Yabancı basın mensuplarının konu hakkında ısrarlı sorularına cevap vermekten kaçınan eski başbakan, "Gerçekten yapılacak askeri operasyonun diktatöre zarar vereceğine inanıyor musunuz? Yoksa masum kadınlara ve çocuklara mı zarar verecek bu operasyon?" diye sordu.

Schröder, muhabirlerin, 'Askeri operasyon olmadığı taktirde masum kadın ve çocukların hayatlarının daha güvende olduğunu mu savunuyorsunuz ?" sorusuna da cevap vermedi.

Avrupa ekonomisi hakkında görüş belirten Schröder, parasal birliğin doğru ama eksik bir karar olduğunu söyledi. Sosyal ve ekonomik politikada koordinasyonun olmadığını savunan eski Alman Başbakanı, Avrupa'nın politika birliğine ihtiyacı olduğunu belirtti.

Almanya’da 22 Eylül’de yapılacak federal seçimler öncesi partisinin bazı federal meclis adayları için seçim çalışmalarına katkıda bulunan Eski başbakan, başbakan yardımcısı ve ulaştırma bakanı Franz Müntefering’in (73) eşi Michelle'in (33) adaylığına destek için Herne'de idi.

Schröder ve Müntefering, partililer ile birlikte resim çektirip imza dağıttı. Franz Müntefering'in eşi Michelle, Gerhard Schröder için, "O bir çok seçim kampanyasında başarılı olmuş tecrübeli bir politikacı. Ondan öğreneceğimiz çok şey var." dedi.

Schröder, Almanya’nın Avrupa’daki rolü, potansiyel ve fırsatlar başlıklı 35 dakikalık konuşma yaptı.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri