Almanlar Tank Satışı Konusunda Suudileri Tatmin Edemedi

Suudi Arabistan’ın istediği Lepoard II tanklarının satışında problem yaşanınca Riyad yönetimi, Amerikalılarla anlaştı.

Suudi Arabistan’ın istediği Lepoard II tanklarının satışında problem yaşanınca Riyad yönetimi, Amerikalılarla anlaştı.

Spiegel dergisine konuşan ve Krauss-Maffei Wegmann şirketinin hakim ortağı Burkhart von Braunbehrens, Suudilere tank satış projesinin başarısızlıkla sonuçlanmak üzere olduğunu doğruladı. Von Braunbehrens, “Söz konusu haberler beni şaşırtmıyor. Eğer satış projesi gerçekleşmezse bu, Krauss-Maffei Wegmann şirket yönetiminin başarısızlığının faturası olur.” dedi.

5 milyar Euro değerinde satış projesinin gerçekleşmemesine Alman firmanın kapasite sorununun yanı sıra bölgede sunması gereken altyapı hizmetlerinde de yetersiz kalması gösteriliyor. Müşteri tarafına tankların tamiri, yedek parça teminatı, kullanacak personelin eğitimi gibi hizmetlerin de sunulması gerektiği ve Alman firmanın da bu konuda yetersiz kaldığı kaydedilirken Amerikalıların ise bu konuda bölgede daha iyi bir noktada olduğuna dikkat çekiliyor.

Burkhart von Braunbehrens kendisinin ayrıca siyasi nedenlerle Suudi Arabistan’a tank satışına karşı olduğunu ve böyle bir ticaretin firmalarının imajına zarar vereceğini söyledi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri