Almanlar, Hükümetin Gazze'ye Müdahil Olmasını İstemiyor

Almanya'da yapılan bir anket, vatandaşların yüzde 69’unun, hükümetin Gazze meselesine müdahil olmasını istemediğini ortaya koydu.Infratest Dimap araştırma enstitüsünün ARD televizyon kanalı için yaptığı ankete göre vatandaşların yüzde...

Almanya'da yapılan bir anket, vatandaşların yüzde 69’unun, hükümetin Gazze meselesine müdahil olmasını istemediğini ortaya koydu.

Infratest Dimap araştırma enstitüsünün ARD televizyon kanalı için yaptığı ankete göre vatandaşların yüzde 64’ü mevcut krizden hem İsrail’i ve hem Hamas’ı eşit derecede sorumlu tutuyor. ‘Sadece İsrail suçlu’ diyenler yüzde 15 iken, Filistinlileri suçlu görenler ise yüzde 14.

Ukrayna krizinden ise vatandaşların yüzde 80’i Rusya’yı sorumlu tutuyor. Yüzde 70’lik kısım ise Alman hükümeti ile Avrupa Birliği’nin izlediği yolu doğru buluyor.

Almanya’da uzun süredir gündemde olan otoyol geçiş ücretine ise destek azalıyor. Geçen ayki yüzde 59’luk destek yüzde 46’ya düştü. Ulaştırma Bakanı Alexander Dobrindt’in bu projesini vatandaşların yüzde 49’u istemiyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri