Alman yatırımcı Karaman’a yatırım yapmayı düşünüyor

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Karaman Milletvekili ve Avrupa Birliği (AB) Karma Parlamento Eşbaşkanı Lütfi Elvan, Türk kökenli Alman Milletvekili İsmail Ertuğ ve yatırım yapmak isteyen bir Alman firmasının temsilcisi ile birlikte Karaman'a gelerek Vali

Böyle bir ziyaretten mutluluk duyduğunu belirten Vali Kahraman, yatırımcılara her zaman destek olmaya hazır olduklarını söyledi. Karaman’ın tarihi ve kültürü yanı sıra gıda sanayisi ile gelişmiş bir şehir olduğunu söyleyen Vali Kahraman, “Sanayide üretimimizin çeşitlenmesi çok önemli. Yatırımcıların Karaman'ı tercih etmesi için pek çok sebep var. Karaman bölgesi güneş enerjisi yatırımı için uygun bir yer. Bu fırsatların değerlendirilmesi en büyük dileğimiz” dedi. 
Karaman Milletvekili Lütfi Elvan ise, Türk kökenli Alman Milletvekili İsmail Ertuğ’a teşekkür ederek, “Karaman’ın yatırımda önceliklerini anlatmıştım. Bunun sonucunda bir yatırımcı ile birlikte Karaman'a geldi. Özellikle güneş enerjisi konusunda yatırım planlanıyor. Biz ziyaretçilerimize güneş enerjisi yatırımının yanında öncelikle güneş enerjisi üretiminde kullanılacak malzemelerin Karaman'da üretilmesi konusunu anlattık. Bu bir ilk adım, devamı gelecek. İstihdama yönelik yatırımların Karaman'a gelmesini istiyoruz” diye konuştu. 
Alman Milletvekili İsmail Ertuğ da, Karaman’da bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, Türkiye’ye yatırım yapmak isteyen Alman şirketlerine yardımcı olmaya devam edeceğini, bunu yaparken de Karaman’da bulunan güneş enerjisini göz ardı etmeyeceğini kaydetti.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri