Alman 'Yardım Kanatları'nın Tır'ları Türkiye Üzerinden Kuzey Irak’a Gidecek

Alman insani yardım kuruluşu ‘Wings of Help/Luftfahrt ohne Grenzen e.V.’ (Yardım Kanatları), Frankfurt’tan yola çıkan yardım TIR’ların Türkiye üzerinden Kuzey Irak’a ulaştırılacağını duyurdu. Vakıf Başkanı Franke ayrıca Türkiye’nin...

Alman insani yardım kuruluşu ‘Wings of Help/Luftfahrt ohne Grenzen e.V.’ (Yardım Kanatları), Frankfurt’tan yola çıkan yardım TIR’ların Türkiye üzerinden Kuzey Irak’a ulaştırılacağını duyurdu. Vakıf Başkanı Franke ayrıca Türkiye’nin Suriyeli mültecilere kucak açmasını takdirle karşıladıklarını ifade etti.

Yardım Kanatları İnsani Yardım Kuruluşu Başkanı Frank Franke çalışmaları ve yola çıkan son yardım konvoyu hakkında Almanya Büyükelçiliği’nde basını bilgilendirme toplantısı düzenledi. Birleşmiş Milletler’in (BM) ‘Tarihin en derin insani krizi’ olarak nitelediği Suriye krizi ile birlikte 2012 yılında sivil toplum kuruluşu olarak çalışmalarına başladıklarını kaydeden Franke, Türkiye’den AFAD ve Kızılay ile birlikte çalıştıklarını aktardı.

Frank Franke, “Siz Suriyelileri ‘misafir’ olarak adlandırıyorsunuz. Bu da dostluğu ve misafirperverliği gösteriyor. 2012 yılında Türkiye’de 44 bin Suriyeli vardı. Şu anda ülkenizde 1,5 milyon Suriyeli var.” diyerek Türkiye’nin Suriyeli mülteciler konusundaki yardım faaliyetlerinden takdirle söz etti. Mülteci kamplarını ziyaret ettiğini aktaran Franke, “Almanya olarak sizlerin yaptığı tüm yardım faaliyetlerden ancak takdir ve saygı ile söz edebilirim” diye konuştu.

Avrupa’da 7 ülkede faaliyetlerini sürdürdüklerini aktaran Alman Yardım Kanatları Başkanı Franke, Alman halkının Suriye ve Kuzey Irak’taki insani drama duyarsız kalmadığını ve başta barınma olmak üzere yiyecek ve giyim yardımında bulunduklarını belirtti. Özellikle gençlerle 16 ve 12 TIR’lık yardım konvoyundan söz eden Franke, Frankfurt’tan hareket eden yardım kafilelerin Ankara ve Gaziantep üzerinden Habur Sınırkapısı’ndan Kuzey Irak’a geçeceklerini belirtti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri