Alman Ve Danimarka Polisi Birlikte Devriye Gezecek

Almanya ile Danimarka polisi iki ülke arasında insan, araç ve her türlü kaçakçılık ile suç olaylarının önüne geçmek için ortak çalışmaları artıracak.NDR’de yer alan bilgilere göre Danimarka’da tanıtılan ve bir yıl denenecek pilot...

Almanya ile Danimarka polisi iki ülke arasında insan, araç ve her türlü kaçakçılık ile suç olaylarının önüne geçmek için ortak çalışmaları artıracak.

NDR’de yer alan bilgilere göre Danimarka’da tanıtılan ve bir yıl denenecek pilot proje kapsamında iki ülke polisleri değişimli olarak Almanya ve Danimarka’da görev yapacak.

Misafir polisler daha çok gözlemcilik ve danışmanlık hizmeti verecek. Halen 4 Alman ve 2 Danimarkalı polis birlikte devriye gezmeye başladı.

Devriye araçlarının bölgesi Almanya içinde 30 ve Danimarka içinde ise 25 kilometre içeriye doğru 55 kilometrelik bir bölgeyi kapsıyor.

Danimarka ile sınır olan Almanya’nın Schleswig Holstein Eyaleti İçişleri Bakanı Andreas Breitner yapılan anlaşmanın sınırları aşan suçlarla mücadele etmek için çok önemli bir adım olduğunu söyledi.

Danimarka özellikle Hollanda’dan Almanya ve buradan da İskandinav ülkelerine ulaşmak için A 7 otobanı üzerinden kaçakçıların en çok kullandığı güzergâh olarak biliniyor.

Daha iki gün önce Hamburg’dan, Kopenhag’a gitmeye çalışan Afrika ve Asya kıtalarından farklı ülke vatandaşı 20’si erkek 31 mülteci trende yakalanmıştı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri