Alman Vatandaşlığına Geçiş İçin Kampanya

Aşağı Saksonya Sosyal İşler Bakanı Cornelia Rundt, Alman vatandaşlığına geçişleri teşvik etmek amacıyla kampanya başlatıyor. Hükümet olarak vatandaşlığa geçişlerde gerekli ihtiyaçları analiz ederek hedef gruba yönelik bilgilendirme...

Aşağı Saksonya Sosyal İşler Bakanı Cornelia Rundt, Alman vatandaşlığına geçişleri teşvik etmek amacıyla kampanya başlatıyor. Hükümet olarak vatandaşlığa geçişlerde gerekli ihtiyaçları analiz ederek hedef gruba yönelik bilgilendirme ve danışmanlık verileceğini belirten bakan, kampanyanın başarılı olması için yerel yönetimlerin ve göçmen kuruluşların desteğinin önemli olduğunu söyledi. Rundt, kampanya kapsamında çeşitli alanlarda tecrübeli aktörlerinde bir araya getirileceğini kaydetti.

Almanya’da yaşayanların toplumun merkezinde yer almasına rağmen seçim ve benzeri bazı hakları kullanamadığı için tam olarak katılım sağlayamadığına vurgu yapan bakan Rundt, bu bakımdan vatandaşlık kampanyasının çok önemli olduğunu dile getirdi. Rundt, "Gerekli kriterleri yerine getiren göçmenlerin vatandaş olması için tüm ihtiyaçlarını karşılayacak ve onlara destek olacağız." dedi.

Vatandaşlığına geçişin, iş piyasasına daha kolay erişim, kültürler arası açılım, ayrımcılığa karşı aktif mücadele, göçmen kuruluşların profesyonelleşmesinin teşviki ve göçmenlerin topluma katılımı gibi birçok konuda avantaj sağladığına işaret eden Rundt, “Vatandaş olanlar tüm seçim ve referandumlara katılabiliyor. Tüm kamu kuruluşlarında istihdam edebiliyor. Sınırdışı edilmeye karşı koşulsuz koruma sağlanıyor ve yurt dışında kötü ve zor durumlarda diplomatik koruma ile destekleniyor.” dedi.

Bakan, Alman vatandaşlığının dünyanın ekonomik olarak en güvenli ve güçlü ülkelerin birinde yaşama hakkının yanı sıra, AB vatandaşlığı hakkını da elde etme hakkı verdiğini ve AB vatandaşı haklarının hepsini garanti ettiğini belirtti.Eyalet hükümeti olarak federal düzeyde tüm hedeflerini gerçekleştirmediklerini kaydeden Rundt,“Opsiyon mecburiyetinin tam olarak kalkması ile ilgili talep ve mücadelemiz sürüyor.” dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri