Alman Turist Canlılığının Eylül Ve Ekim Aylarında Olması Bekleniyor

Turizmciler, havaların sıcak gitmesine bağlı Alman turist canlılığının eylül ayı ortalarından itibaren başlayacağı belirtildi. Orta yaş grubu Almanlar, nemli hava ve yaz sıcağında tatil yapmaya yanaşmıyor. Yaz sıcağında bronzlaşmak...

Turizmciler, havaların sıcak gitmesine bağlı Alman turist canlılığının eylül ayı ortalarından itibaren başlayacağı belirtildi. Orta yaş grubu Almanlar, nemli hava ve yaz sıcağında tatil yapmaya yanaşmıyor. Yaz sıcağında bronzlaşmak isteyen genç Almanlar ise tatil için Türkiye, İspanya, Yunanistan, İtalya, Güney Fransa, Hindistan, Mısır ve Tunus'u tercih ediyor.

Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği(TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, bölge destinasyonunda orta yaş ve üstü Alman turist hareketliliğini eylül ayı ortalarında sonra görüleceğini söyledi. Orta yaş grubu Almanların genelde hava sıcaklığının en üst seviyede olduğu temmuz ve ağustos aylarında tatil yapmayı tercih etmediğini belirten Aydoğan, eylül ayı ortalarında başlayacak olan orta yaş Alman turist hareketliliğinin 20 Kasım'a kadar sürmesini beklediklerini kaydetti.

Bölge destinasyonunda hali hazırda turist canlılığını Avrupa, İskandinav, Baltık,Rus, Bağımsız Devletler Topluluğu(BDT), Avrupalı gurbetçiler ve yerli turistlerin oluşturduğunu belirten Aydoğan, "Alman turist canlılığının eylül ayı ortalarından başlayıp kasım ayı ortalarına kadar sürmesini bekliyoruz. Orta yaş grubu, emekli, yaşlı ve engelli Alman turistler sıcak havada tatil yapmaya yanaşmıyor. Havaların serinlemesini bekliyor. Bölgemiz ekim ayında Alman turist hareketliliği yaşayacak. Rezervasyonlar iyi durumda. " diye konuştu.

ALMAN TURİST CANLILIĞI EYLÜL VE EKİM AYINDA BEKLENİYOR

Side Esnaf Birliği Derneği(SEBD) Başkanı Mehmet Ergen, bölge destinasyona gelen turistlerin yüzde 55'ni Almanları oluşturduğunu, Almanların bu sene bölgede tatil yapmada geçmiş yıllara göre en düşük seviyede olduğunu söyledi. Bölgede Alman turistlerin 35 yıldır düzenli tatil yapma alışkanlığı olduğunu belirten Ergen, Manavgat turizminin ekonomik can damarını Alman turistlerin oluşturduğunu kaydetti.

Bölgeye bu sene Alman turistin az gelmesine bağlı başta Side bölgesi esnafı olmak üzere zor durumda olduğunu vurgulayan Ergen, "Alman turistler bu sene tatil yapmada önemli bir çoğunluğu Antalya yerine Yunanistan'ı tercih etti. Alman turist gelmeyince Manavgat'ta esnafın bu sezon işleri bozuldu. Bu sene kasım ayında sonunda belirli sektörlerde toplu iflaslar görebiliriz. Bölgemizde eylül ve ekim ayında Alman turistler gelirse kısmen esnaf nefes alır. Alman turistler, bölge ekonomisinin lokomotifi." dedi.

Es Es Turizm Seyahat Acentesi Genel Müdürü Levent Akgün, son 15 yılın en düşük Alman düşük sezonunu yaşadıklarını söyledi. Akgün, ekim ayında Alman turist canlılığı beklediklerini kaydetti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri