Alman Siyasilerden Türkiye’ye Kobani Baskısı Artıyor

Türkiye’ye Suriye’nin kuzeyi Kobani’ye IŞİD terör örgütünün saldırısı sonrası Almanya’da baskı artıyor.Türk hükümetinin sınırındaki olaylara sessiz kalmaması gerektiğini söyleyen Sosyal Demokrat Parti grup Başkanvekili Rolf...

Türkiye’ye Suriye’nin kuzeyi Kobani’ye IŞİD terör örgütünün saldırısı sonrası Almanya’da baskı artıyor.

Türk hükümetinin sınırındaki olaylara sessiz kalmaması gerektiğini söyleyen Sosyal Demokrat Parti grup Başkanvekili Rolf Mützenich, Türkiye’nin harekete geçmesini istedi. Türkiye’den tek başına hareket etmesini beklemediklerini belirten SPD’li Mützenich, uluslararası desteğin şart olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaklaşımını eleştiren Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir ise büyük gayretlerle Kürtlerin Türk hükümetine yönelik oluşan güvenlerinin yıkıldığını ileri sürdü.

"Barış sürecine hala şans vermek isteniyorsa, Erdoğan süratli şekilde Suriye sınırını Kürtler için açmalı ve Kobani’de akrabaları ve arkadaşlarına yardım etmek isteyenlere izin verilmeli." diyen Özdemir, PKK ile yürütülen barış sürecinin Kobani ile yakından bağlantılı olacağını kaydetti.

Birlik Partileri CDU/CSU Grup Başkanvekili Andreas Schockenhoff, NATO’nun Türkiye’yi etkilemesi gerektiğini söyleyerek sorumluluğunun NATO’da olduğunu ileri sürdü. Havadan müdahalenin yetersiz kaldığını söyleyen muhafazakar politikacı, hava saldırılarının sivil halkıda tehlikeye attığını ve kara harekatının daha faydalı olacağını belirtti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri