"Alman Siyasilerden Kınama Bekliyoruz"

Kundaklama olduğu kesinleşen Berlin’in Kreuzberg ilçesindeki Mevlana Camii’ne Alman ve Türk siyasi ve dernek başkanları tarafından geçmiş olsun ziyaretleri devam ediyor. Yangında büyük zarar gören camiyi ziyaret eden Almanya Türk Toplumu...

Kundaklama olduğu kesinleşen Berlin’in Kreuzberg ilçesindeki Mevlana Camii’ne Alman ve Türk siyasi ve dernek başkanları tarafından geçmiş olsun ziyaretleri devam ediyor. Yangında büyük zarar gören camiyi ziyaret eden Almanya Türk Toplumu (TGD) Genel Başkanı Safter Çınar, yangının kundaklama olduğunun anlaşılmasının bir hayli zaman aldığından yakındı.

Çınar, “Yakın zamanda Almanya’nın birçok yerinde cami yangınları oldu. Bunların örgütlü bir şekilde yapıldığını iddia edemem. Ancak Gazze olaylarından sonra alevlenen İslam tartışmalarının birtakım aşırı sağcı kesimi bu tür kundaklamalara itmiş olabilir” dedi.

Alman polisinin yangından üç dakika sonra kundaklama olmadığını açıklamasına anlam veremediğini belirten Çınar, “Yangından hemen sonra ‘bir kundaklama, bir İslam düşmanlığı yok' dendi. Her zaman bu tür olayların ardından bu şekil açıklamalar yapılıyor. Biraz beklenip olayın aslı anlaşıldıktan sonra açıklama yapılması gerekir. Genelde ırkçılığın hedefi olan kişi ve kuruluşlara yapılan saldırılarda polis mutlaka bu işin ırkçı bir yönünün olup olmadığı araştırmalıdır.” şeklinde konuştu.

Suçluların bir an önce yakalanmalarını dilediğini aktaran Çınar, “Burada yaşayan Türk halkından isteğim, soğukkanlılığımızı kaybetmeyelim. Sonuç olarak hepimiz buraya yerleştik. Burada yaşıyoruz.Bu ülke hepimizin. Hep beraber bu tür olaylara karşı durmamız gerekiyor” ifadesini kullandı.

TGD Başkan yardımcı Ayşe Demir de, eksikliğini hissettikleri en önemli konunun Alman siyasetçilerin bu tür olaylardan sonra yangını kınamaması olduğunu söyledi. Demir, “Federal istatistiklere göre cami yangınları ve paralel olarak da İslam düşmanlığında artış olduğu belirtiliyor. Ama buna rağmen siyasilerden bir kınama söz konusu değil. Bizim talebimiz bu tür olayların ardından açıkça kınamalarını talep ediyoruz” dedi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri