Alman Siyasetçileri, Cami Önünde Oy İstedi

Almanya'da Pazar günü yapılacak olan federal parlamento seçimleri için adaylar son çalışmalarını tamamlıyor.

Almanya'da Pazar günü yapılacak olan federal parlamento seçimleri için adaylar son çalışmalarını tamamlıyor. Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) Ludwigsburg bölgesi adayı Macit Karaahmetoğlu ve Stuttgart ikinci bölge adayı Nicolas Schaefstoss Feuerbach Merkez Camii önünde stant kurarak, Türk asıllı seçmenlerden oy istedi.

Türk asıllı seçmenler için, Türkçe broşür de bastıran Schaefstoss yaptığı açıklamada, “Almanya’da farklı kökenleri bulunanlar barış ve birlik içinde yaşıyor. Yine de, insanların kökenleri ve dini inançları maalesef çoğu sosyal sorunların nedeni olarak gösterilmeye çalışılıyor. Dayanışmacı ve bağlılık düşünceme inanarak bu sorunlar ile mücadele ediyorum. Çifte vatandaşlık için ve Almanya’da yıllardan beri yaşayan Alman vatandaşı olmayan insanların oy hakkı kazanmaları için de çalışıyorum.” dedi.

Milletvekili adayı Macit Karaahmetoğlu’da, “Seçimlerde SPD’nin iyi bir oran ile iktidara gelmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu seçimlerde vatandaşlarımızın oyu çok önemli. Mutlaka vatandaşlarımız oylarını kendi taleplerine kulak verecek adaylara ve partilere vermeliler.” dedi. Öte yandan Feuerbach Merkez Camii imamı hutbeden, seçme hakkı olan vatandaşların Pazar günü seçimlere katılıp oy kullanmaları konusunda çağrıda bulundu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri