Alman Polisi, Görlitzer Park’ta Uyuşturucuyla Mücadelede Başarısız Kaldı

Berlin’in Kreuzberg semtinde Türklerin yoğun olarak ikamet ettiği bölgede bulunan Görlitzer Park’ta uyuşturucu satışının önüne geçilemiyor. Polisin parkta baskın düzenlemesi, devriye gezmesi ve aydınlatıcı el bildirileri dağıtması...

Berlin’in Kreuzberg semtinde Türklerin yoğun olarak ikamet ettiği bölgede bulunan Görlitzer Park’ta uyuşturucu satışının önüne geçilemiyor. Polisin parkta baskın düzenlemesi, devriye gezmesi ve aydınlatıcı el bildirileri dağıtması da işe yaramadı. Sonunda polis, Görlitzer Park’ta başlatılan uyuşturucuyla mücadelede başarılı olamadığını kabul etti.

Berlin Emniyet Genel Müdürü Klaus Kandt, parlamentonun içişleri komisyonunda yaptığı konuşmada uyuşturucu satıcılarına karşı verilen mücadelede kayda değer bir mesafe kaydedilemediğini dile getirdi. Görlitzer Park’taki uyuşturucu satışını durdurmak amacıyla altı ay kadar önce yedi polis bir araya getirilerek bir ekip kurulmuştu. Bu ekibin amacı mümkün olduğu kadar çok satıcıyı yakalayarak tutuklamaktı.

Kandt’ın verdiği bilgilere göre bu sürede 383 olayla ilgili olarak soruşturma açıldı, 107 şüpheli ele geçirildi, ancak bunların çoğu hırsızlık veya yankesicilik suçlarından ceza aldı. 383 olayın sadece 32’si uyuşturucu satışıyla bağlantılıydı ve gözaltına alınan şahıslar arasından sadece dokuzu hakkında uyuşturucu pazarladığı için tutuklama kararı çıktı.

Berlin Emniyet Genel Müdürü Klaus Kandt, ciddi bir problemle karşı karşıya bulunulduğunu, çevrede ikamet edenlerden de çok yoğun şekilde şikayet aldıklarını söyledi. Kandt, "Bu zor durum bir süre daha devam edeceğe benziyor." dedi. Soruna çözüm bulmak amacıyla oluşturulan yedi kişilik polis ekibinin ise merkezden yeterince yardım alamadığı gerekçesiyle dağılma tehlikesiyle karşı karşıya bulunduğu öğrenildi. Kandt, karşılaşılan tüm sorunlara rağmen polisin Görlitzer Park’ta uyuşturucu satıcılarına karşı mücadele etmeye devam edeceğini sözlerine ekledi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri