Alman Polis Teşkilatlarında Aşırı Gruplar İçin Önlem

Almanya'da Baden-Württember İçişleri Bakanlığı, emniyet kadrolarında ırkçı gruplarla bağlantılı isimlerin bulunmaması için birtakım önemler aldı.

Almanya'da Baden-Württember İçişleri Bakanlığı, emniyet kadrolarında ırkçı gruplarla bağlantılı isimlerin bulunmaması için birtakım önemler aldı. Buna göre 2014 yılından itibaren polis memurluğuna başvuran herkesin, seçme prosedürleri çerçevesinde, eyaletin İçişleri Bakanlığı’nın bizzat hazırladığı bir anketi doldurması gerekiyor. Bu şekilde polis adayları, İçişleri Bakanlığı’nın sakıncalı olarak listeye aldığı yaklaşık 40 grup ve organizasyona herhangi bir üyelikleri veya bağlantılarının olmadığını yazılı olarak teyit etmek durumunda kalacaklar.

Ankette bazı aşırı gruplarla birlikte Ku Klux Klan ve istihbarat tarafından takip edilen bazı Türk kurumları da yer alıyor. Listede eyalet anayasa teşkilatının takip ettiği kurumları içeriyor. Eyalet hükümeti anketle ilk etapta anayasaya aykırı oluşumların içinde faaliyet gösteren polis memurlarının görevlerine son vermeyi kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Bakanlıktan gelen bir açıklamada, eyalette bazı polislerin anayasaya aykırı oluşumlarda yer aldıklarının ispat dilmesine rağmen yasal işlemler yapılamamasından dolayı böyle bir çözüme gidildiği bilgisi yer aldı.

Eyalette iki polis memurunun Ku Klux Klan yapılanmasıyla bağlantılarının ortaya çıkmasından sonra, bu memurlar hakkında herhangi bir hukuki işlem yapılamamıştı. Söz konusu memurlar kendilerine açılan bir davada, Ku Klux Klan örgütünün aşırı bir grup olduğuna dair önceden herhangi bir malumata sahip olmadıklarını ileri sürmüştü.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan bir açıklamada, anketin gerçekleri öğrenme konusunda bir garanti olmadığına yer verilerek, aşırı gruplarla bağlantıların ortaya çıkması sonrası en azından yasal işlem başlatmak adına bir iyi zemin hazırlanmış olacağı belirtildi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri