Alman Partileri Türk Seçmenleri İkna İçin Yarışta

Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı Sigmar Gabriel, 22 Eylül’de yapılacak genel seçimler öncesi tüm partilerin Türk kökenli seçmene ulaşma konusunda büyük bir yarış içinde olduğunu söyledi.

Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı Sigmar Gabriel, 22 Eylül’de yapılacak genel seçimler öncesi tüm partilerin Türk kökenli seçmene ulaşma konusunda büyük bir yarış içinde olduğunu söyledi. Gabriel, “Bu Türkler için iyi. Bu nedenden dolayı da çifte vatandaşlık için taraftarım. Bunun ciddi bir yankısı olacak. Bir de tüm partiler Türk seçmenlerle ilgilenecek.” diye konuştu.

Türkçe ve Almanca yayın yapan medya organlarını bünyesinde barındıran World Media Group’u ziyaret eden Sigmar Gabriel, ülke genelinde başlayan yaz tatilinin seçimlerin dinamiklik sürecini yavaşlattığını belirtti. Gabriel, Hıristiyan Demokratlarla büyük koalisyon kurma ihtimaliningerçekleşeceğine inanmadığını vurguladı.

Seçildiği takdirde, Angela Merkel’den başbakanlık vazifesini devralacak SPD adayı Peer Steinbrück’ün, ülke genelinde öncelikle iş alanında düzenlemeler getirmeye çalışacağını anlatan Gabriel, iş güveninin şu an Almanya’da sağlanamadığını ifade etti. İstihdam probleminin çözümüne bağlı olarak genç insanların tekrar daha çok çocuk sahibi olacağına inandığını ekleyen Gabriel, “İsterseniz çocuk parasını beş kat artırın, genç insanların işlerinin devamlılığını garanti etmezseniz, nüfus kesinlikle artmaz.” dedi.

Bayan bir başbakana rağmen bakım sektöründe olumlu bir gelişme ve ilerleme sağlanamadığını da iddia eden Gabriel bu alanda maaşların artması ve iş ortamında düzenlemeler yapılması gerektiğini belirtti.

Ekonomik bağlamda Avrupa düzeyinde banka sistemindeki düzensizliklerin giderilmesi ve Almanya’nın ülke içi ekonomik gelişiminin stabilize edilmesi SPD’nin seçim sonrası hedefleri arasında. İş piyasasındaki uzman işçi eksikliğini gidermenin de partinin gündemleri arasında olduğuna dikkat çeken Sigmar Gabriel, “Gömen kökenli gençlerin üçte ikisi meslek eğitimi yapmıyor, okul eğitimini tamamlamıyor ve bu da eğitim sisteminde bir şeylerin ters gittiğini gösterir, nitekim bu gençler diğerlerinden daha düşük seviyede zeki değiller.” dedi.

Türk seçmenin eylül seçimlerindeki konumu ve rolüne ilişkin fikrinin ne olduğu sorulan Gabriel, “Çok şükür artık daha önemli. Bundan 20 yıl önce göçmen kökenli seçmenlerin hemen hemen hepsi SPD’yi seçerken bugün Yeşiller, Hür Demokrat Parti, Hıristiyan Demokratlar gibi diğer partileri de seçmekte. Bu SPD için kötü fakat toplum için iyi. Aslında normal bir gelişimin belirtisi. Klasik göçmen yaşam ortamları artık ortadan kalkıyor. Ve bu şekilde birden göçmen kökenli seçmenler partilerin ilgisini çekmeye başlıyor. Birde Türk seçmenlere ulaşma hususunda bir yarış gerçekleşiyor. Bu Türkler için iyi. Bu nedenden dolayı da çifte vatandaşlık için taraftarım. Bunun ciddi bir yankısı olacak. Birden tüm partiler Türk seçmenlerle ilgilenecek.” diye konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri