Alman Okullarında Mini Etek Ve Dekolte Yasağı

Almanya’da hava sıcaklığı artarken okullarda özellikle kız öğrencilerin çok kısa veya dekolte kıyafetler tercih etmesinin ardından bazı okullar kısıtlayıcı önlem alma yoluna gidiyor.

Almanya’da hava sıcaklığı artarken okullarda özellikle kız öğrencilerin çok kısa veya dekolte kıyafetler tercih etmesinin ardından bazı okullar kısıtlayıcı önlem alma yoluna gidiyor.

Stuttgart’ta ‘Evangelisches Heidehof Gymnasium’ okulundaki kız öğrencilerin kısa dar şort, mini etek ve dekolte kıyafet giymeleri ‘uygunsuz durum oluşturuyor’ gerekçesiyle yasaklandı. Söz konusu yasağa uymayan öğrencilere ceza olarak okul tarafından diz kapaklarına kadar uzanan siyah bol bir tişört veriliyor ve ceza alan öğrencinin tüm gün okulda bu tişörtle durması gerekiyor.

YASAK TARTIŞMALARA NEDEN OLDU

Bazı öğrenciler yasağı desteklerken bazı öğrenciler ise bu yasağın çağ dışı olduğu görüşünde. Öğrenciler özellikle yasağa uymayanlara XXL beden siyah bol bir tişört giydirilmesinin abartılı ve aşağılayıcı bir ceza olduğunu belirtiyor. Tartışmalara neden olan yasak ile ilgili SWR televizyonuna konuşan okul müdürü Berthold Lannet, okulda 'disko ya da havuz kıyafetli' kız öğrenciler nedeniyle erkek öğrencilerin ve öğretmenlerin dikkatlerinin dağıldığını söyledi.

"HERKES ORTAMA UYGUN BİR ŞEKİLDE GİYİNMELİ"

Kimsenin özel hayatına karışmak gibi bir niyetlerinin olmadığını sözlerine ekleyen okul müdürü şöyle devam etti: “Öğrencilerin boş zamanlarında okul dışında nasıl dolaştıkları bizi ilgilendirmez. Fakat okulda mini eteklerin ve dekolteli kıyafetlerin yeri olamaz. Herkes ortama uygun bir şekilde giyinmeli.Bu uygulama kararını, okul tek taraflı almadı. Aileler, öğretmenler ve okul yönetiminin yaptığı toplantı sonucunda bu karara vardık. Öğrencilerde bu uygulamayı anlayışla karşıladı. Herhangi bir karşı çıkma olmadı."

OKUL ÜNİFORMASI KARARI

Stuttgart-Vahingen’deki Robert Koch Lisesi de yedi yıl önce okul üniforması konusunda bir karar vererek uygulamaya koymuştu. Velilerin ve öğretmenlerin okul üniforması giyilmesi konusunda lehte oy kullanması ile birlikte uygulamaya geçilmişti. Öğrenciler kıyafetlerinin üst kısmını okul koleksiyonundan giyiniyor. Bu okula yeni başlayacak bir öğrencinin velisi okul yönetimine çocuğunun üniforma giyeceği konusunda onay vermek zorunda. Bazı okullar okul üniformalarını tartışmaya açarken, bununla dekolte giyim ve öğrenciler arasındaki marka takıntısının önüne geçilebileceği öne sürülüyor.

Stuttgart'ta okullar yaz tatiline bu hafta başladı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri