Alman Lider Gauck, Münster’deki İslam Bölümünü Ziyaret Etti

Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Münster´deki İslam İlahiyatı Merkezi´ni ziyaret etti.

Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Münster´deki İslam İlahiyatı Merkezi´ni ziyaret etti. Ziyaretinde yaptığı konuşmada Gauck, Alman üniversitelerinde İslam ilahiyat bölümlerinin açılmasını, “Almanya´nın yakın tarihi için önemli bir adım.” sözleriyle değerlendirdi.

Almanya´da dört milyon Müslümanın yaşadığına da işaret eden Gauck, “Almanya hepimizin ortak vatanı” dedi. Gauck, İslam İlahiyat Merkezi´nin başında bulunan Muhanat Hurşid´in savunduğu tezler sebebiyle Müslümanlar arasında tartışmalı olmasına da dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı, “Tartışmaların olması normal ve özgürlükçü bir toplumda istenen bir şey.” diye konuştu. Müslümanların sayısının artmasıyla toplumun değiştiğini ve toplumla beraber İslam´ın da değiştiğini ileri süren Gauck, “Bu iki taraf için de bazen hazım sorunları doğurabilir. Bu işin tabiatında var.” dedi.

Almanya´daki Müslümanlar Merkez Konseyi Başkanı Aiman Mazyek ise "islam.de" sayfasında yayınlanan yorumunda Hurşid´in tabanın dini anlayışını dikkate almadan bir oryantalist gibi davrandığını ifade etti. Mazyek bu durumun anayasaya aykırı olduğunu belirterek, bu sıkıntıların Müslümanlar arasında güven bunalımına yol açtığını ve Alman üniversitelerinde İslam ilahiyatının yerleşmesini tehlikeye attığını kaydetti.

Bu arada Münster´de İslam İlahiyat Bölümü’nü içeriklerin tabanın anlayışına uyması noktasında denetleme durumunda olan Beirat (kurul) için İslami teşkilatların Berlin´de din dersi öğretmenliği yapan Rukiye Reçber´i aday gösterdiği ve Federal İçişleri Bakanlığı´nın da bu isme yeşil ışık yaktığı öğrenildi.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri