Alman İstihbaratı Hakan Fidan’dan Rahatsızmış

Almanya’nın Türkiye’yi dinlediği iddialarından sonra bu kez de Alman istihbarat çevrelerinin MİT Müsteşarı Hakan Fidan’dan rahatsız oldukları ileri sürüldü.Haftalık haber dergisi Focus, Federal Anayasayı Koruma Teşkilatı kaynaklarının...

Almanya’nın Türkiye’yi dinlediği iddialarından sonra bu kez de Alman istihbarat çevrelerinin MİT Müsteşarı Hakan Fidan’dan rahatsız oldukları ileri sürüldü.

Haftalık haber dergisi Focus, Federal Anayasayı Koruma Teşkilatı kaynaklarının Hakan Fidan’ı 'kendini beğenmiş bir şahıs' olarak tanımladığını ve MİT ile eskisi kadar rahat çalışamadıklarını yazdı.

Aynı haberde Almanya’nın eski başbakanlarından Helmut Schmidt’in 1976 yılında Türkiye’nin dinlenmesi ve takibatların gerçekleştirilmesi için özel bir ekip kurdurduğu ve söz konusu ekibin o tarihten bu yana Türkiye’yi sürekli dinlediği belirtildi.

CEM ÖZDEMİR’E TUZAK MI KURULDU?

Focus dergisi ayrıca Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir’e 1997′de Ludwigsburg kentinde MİT tarafından bir 'kadın tuzağı' kurulduğu iddiasını gündeme taşıdı.

Buna göre Özdemir’e televizyon habercisi gibi yaklaşan bir kadının aslında ajan olduğu ve onu tuzağa düşürmeye çalıştığı iddia edildi.

ALMAN BAKAN RESMİ TEMASTA BULUNACAK MI?

Öte yandan Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın perşembe günü yapılacak devir teslim törenine katılmak üzere Türkiye’ye gidecek.

Ancak İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Maiziere’nin bu törene katılımı haricinde başka resmi bir görüşme gerçekleştirip gerçekleştirmeyeceğinin henüz belli olmadığı ifade edildi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri