Alman Helikopteri Abd Frankfurt Konsolosuğu’nu Fotoğrafladı

Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı NSA’nın aralarında Almanya’nın da bulunduğu pek çok ülkeyi gizlice dinlediğinin ortaya çıkmasından sonra Almanya’da ilginç bir olay yaşandı.

Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı NSA’nın aralarında Almanya’nın da bulunduğu pek çok ülkeyi gizlice dinlediğinin ortaya çıkmasından sonra Almanya’da ilginç bir olay yaşandı. Dinlemelerin odağındaki ABD’nin Frankfurt Konsolosluğu, Alman Anayasa Koruma Teşkilatı’na bağlı görevliler tarafından havadan fotoğraflandı.

Focus dergisinin aktardığı habere göre, söz konusu olay ABD’nin Almanya’daki dinlemelerine tepki olarak yapıldı. Federal Polis’e ait helikopter alçak uçuş yaparak ABD Frankfurt Konsolosluğu üzerinde tur attı ve binanın yüksek çözünürlüklü fotoğraflarını çekti. Focus ayrıca söz konusu görev emrinin doğrudan Başbakan Angela Merkel’in makamından verildiğini ve emri veren kişinin ise başbakanlık görevlisi (Kanzleramt) Gizli Servis Koordinatörü Ronald Pofalla olduğunu yazdı.

Eski bir CIA çalışanı olan Edward Snowden’ın basına sızdırdığı gizli dinleme bilgilerine göre Frankfurt, ABD’nin Avrupa’yı dinlediği merkezdi.

Alman makamlarının ise ABD Konsolosluğu’na yönelik yaptıkları bu eylemle binada dinlemeye ait anten veya fiziki belirtiler aradıkları tahmin ediliyor.

Helikopter olayından sonra ABD’nin, Almanya Dışişleri Bakanlığı’na konuyla ilgili rahatsızlığı ilettiği belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı’nın bir sözcüsü olayın ortaya çıkmasından sonra yaptığı açıklamada detaylara girmemekle birlikte iki ülke arasında bilgi alışverişinde bulunulduğunu söylemekle yetindi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri