Alman havayolu devinde neler oluyor? 2 bin uçuşu iptal ettiler

Alman havayolu şirketi Lufthansa'dan yapılan açıklamada, havalimanlarındaki personel eksikliği nedeniyle ağustos sonuna kadar Frankfurt ve Münih'ten 2 bin uçuşun daha iptal edildiği bildirildi.

Rusya- Ukrayna savaşı sonrası ortaya çıkan yüksek enflasyon, hayat pahalılığı ve grevler Avrupa'da havayolu şirketlerini vurdu.

Alman havayolu şirketi Lufthansa, havalimanlarındaki personel eksikliği ve grevler  nedeniyle ağustos sonuna kadar Frankfurt ve Münih'ten 2 bin uçuşun daha iptal edildiğini duyurudu. 

Aynı şirket, haziran başında 900 iptal açıklamıştı. 

Havayolu şirketi Reuters'a yaptığı açıklamada, "Lufthansa, uçuş programında mümkün olan en yüksek istikrarı sağlamak ve yolcularına en iyi planlama güvenliğini sunmak için çok sayıda önlem aldı ve mümkün olan her yerde ek personel istihdam ediyor" ifadelerini kullandı. 

Alman makamları, Türkiye'den yaklaşık 2 bin işçinin Alman havaalanlarında konuşlandırılması için hızlı şekilde özel izinler çıkarmıştı.

Ancak personel eksikliği konusuna çözüm bulunamaması halinde hava yolu şirketlerinin, daha fazla uçuşu iptal etmek zorunda kalacağı belirtiliyor.

Aynı sorun Avrupa'nın bir çok ülkesinde yaşanıyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri