Alman Halkının Çoğunluğu Emeklilik Sistemini Adil Bulmuyor

Aile Çalışmaları Birliği, Alman emeklilik sisteminin adil olmadığını duyurarak Alman siyasileri göreve çağırdı. Halkın yüzde 53’ünün sistemi adil bulmadığını hatırlatan kuruluş, anne-babaların yeni neslin oluşmasına katkı sağlayarak...

Aile Çalışmaları Birliği, Alman emeklilik sisteminin adil olmadığını duyurarak Alman siyasileri göreve çağırdı. Halkın yüzde 53’ünün sistemi adil bulmadığını hatırlatan kuruluş, anne-babaların yeni neslin oluşmasına katkı sağlayarak sistemin ayakta durması için gerekli olan şartları yerine getirmesine rağmen mağdur duruma düştüğü görüşünde.

Ailelerin bir çocukların bakım ve eğitim harcamalarına ek olarak emeklilik aidatlarını da ödeyerek iki kez yük altına girdiğini ve buna rağmen çocuğu olmayanlardan daha az emeklilik parası aldığını savunan kuruluş, bu yıl gerçekleştirilen bir araştırmanın sonuçlarını paylaştı. YouGov tarafından yaşları 18 ila 65 arasında değişen insanlar üzerinde yapılan araştırmaya göre, yaşları 18 ila 25 arasında değişen bir kesimin yüzde 57’si sistemi adaletsiz buluyor.

Birlik olarak on yıllardır anne-babaların ortaya koyduğu eğitim emeğinin uygun bir şekilde karşılık bulması için çalıştıklarını ve halkın ezici çoğunluğunun düşüncesinin de bu yönde olduğunu bildiren kuruluş, siyaset ve ana akım medyanın bunun tam aksini yansıttığını ileri sürdü. Şu an geçerli olan emeklilik sisteminin ailelerin varlığına el koyduğu açıklamasında bulunan kuruluş, bu durumda çocuklu ailelerin daha az geliri olduğunu, kendi ihtiyaçlarını kendi karşılaması gereken ailelerin bu yüzden bir kez daha mağdur pozisyona düştüğünü kaydetti.

Konuyla ilgili bir iyileşmenin ancak sadece emeklilere değil, aynı zamanda çocuklara ve çocuklarını eğiten ailelere de sosyal güvenlik sunan bir sistem değişikliği ile gerçekleşebileceğine inanan kuruluş, çözüm olarak çocuk temel çocuk sigortası, eğitim maaşı gibi öneriler sundu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri