Alman Devlet Kanalında, "Hoşgörü Haftası" Başladı

Alman devlet kanalı ARD’de, "hoşgörü haftası" başladı. Dün başlayan ve 21 Kasım Cuma gününe kadar devam edecek olan "hoşgörü haftası" boyunca ARD televizyonunun eyalet kanallarında, radyolarında ve internet sitesinde hoşgörü konusu...

Alman devlet kanalı ARD’de, "hoşgörü haftası" başladı. Dün başlayan ve 21 Kasım Cuma gününe kadar devam edecek olan "hoşgörü haftası" boyunca ARD televizyonunun eyalet kanallarında, radyolarında ve internet sitesinde hoşgörü konusu değişik yönleri ile işlenecek.

ARD televizyonunda, 2006 yılından bu yana yılın bir haftası, toplumsal olarak önem arz eden bir konunun işlenmesine ayrılıyor. Bu yılın konusu olan "hoşgörü"yü anlatmak için ise “senin düşündüğünden farklı” sloganı seçildi. Hafta boyunca ARD televizyonuna ait basın yayın organlarında hoşgörü konusu, birçok ünlü ismin katılımıyla gerçekleşecek programlarda vatandaşa anlatılmaya çalışılacak.

Bu arada Almanya'da, "hoşgörü haftası" için hazırlanan afişler de eleştiri konusu oluyor. Afişlerle toplumun bazı gruplarının dışlandığı ve bu dışlamanın da normal olduğu gibi bir izlenim uyandırıldığı ifade ediliyor. ARD televizyonundan konuyla ilgili yapılan açıklamada ise amacın dikkat çekmek olduğu, kimseyi rahatsız etmek gibi bir niyetin bulunmadığı ifade ediliyor.

Öte yandan "hoşgörü haftası" nedeniyle yapılan bir ankette, Almanların yüzde 88’inin kendisini hoşgörü sahibi olarak gördüğü ortaya çıktı. Aynı ankette, toplumu hoşgörülü bulanların oranı ise yüzde 55. Toplumu en fazla hoşgörülü gören grupların başında 30 yaşın altındaki genç grup, eğitim düzeyi yüksek olanlar ve göçmenler geliyor. Söz konusu ankette 14 yaşın üzerinde 1006 kişinin görüşünün alındığı belirtiliyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri