Alman Demiryolları (Db), Personel Planlarını Yeniden Yapacak

Mainz ana tren garında yaşanan tren seferleri kaosunun ardında personel sıkıntısı yaşandığının ortaya çıkması üzerine Alman Demiryolları (DB) 400 işyerinde yeniden personel planlaması yapma kararı aldı.

Mainz ana tren garında yaşanan tren seferleri kaosunun ardında personel sıkıntısı yaşandığının ortaya çıkması üzerine Alman Demiryolları (DB) 400 işyerinde yeniden personel planlaması yapma kararı aldı. Bunun için DB’nin personel yöneticileri ile EVG sendikası yetkilileri arasında 9 saat pazarlık yapıldığı ifade edildi.

Almanya’da 193 bin kişiyi istihdam eden DB yetkilileri, tüm büro ve tesislerindeki personel sorununu tekrar gözden geçirecek. İşe önümüzdeki yıl kaç kişi alınacağı konusunda ise açıklama yapılmadı. DB’de personel eksikliğinden dolayı 9 milyondan fazla ek mesai yapıldığı hesaplandı. Şimdi yetkililer, çalışanlarının iş durumlarını daha iyi hale getirmeyi hedefliyor.

Öte yandan alınan tüm önlemlere rağmen Mainz ana tren garında yaşanan kaosun tam olarak giderilemediği, tren seferlerinde gecikmeler yaşandığı ve yolcuların bazen zorunlu olarak başka istasyonlarda indirildiği kaydedildi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri