Alman Cumhurbaşkanından Abd'ye: Dostlarımızla Eleştirel Konuşabilmeliyiz

Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Amerikan istihbarat kurumu NSA’nin dinleme skandalı ile alakalı konuştu.

Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Amerikan istihbarat kurumu NSA’nin dinleme skandalı ile alakalı konuştu. "Amerikalılara, 2. Dünya Savaşı'ndan sonra ülkemiz için yaptıklarından dolayı." minnettarım diyen Gauck, "Dostlarımızla açık ve eleştirel konuşabilmemiz gerekiyor." dedi.

Dinleme olayında özgürlüğün zedelendiğine dair şüphelerinin olduğunu belirten Gauck, 'Telefonların ve maillerin yabancı istihbaratlar tarafından dinlemesinin özgürlük anlayışını kısıtladığını’ belirtti. Ülkelerin vatandaşlarını teröre karşı korumak için önlem almaları gerektiğine dikkat çeken Gauck, “Böyle bir durumda bile kanunlara riayet edip orantılı davranılması gerekiyor.” dedi. Alman cumhurbaşkanı, anayasada belirtildiği gibi insanların özgürce haberleşme hakkının olduğunu hatırlattı.

Hükümetin bu konuda eleştirel bir tavır sergilemesi gerektiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Gauck, “Net olan bir şey var ki, o da orantılı davranılması gerekiyor. İnsanların özgürce bir yaşam sürdürmeleri için ne zaman ve hangi şartlarda dinlenilebileceklerini bilmeleriİnsanları şüphe ve korku içerisinde bırakmamak lazım.” dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri