Alman Cumhurbaşkanı: Can Sıkıntısını Üretime Yönlendirin

Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck 12 yıldır Alman Anayasa Mahkemesi'nde hâkimlik yaptıktan sonra emekli olan Prof. Dr. Gertrude Lübbe-Wolff’u makamında kabul etti.Lübbe-Wolff’u üstün başarılarından dolayı öven Gauck, “Artık hobilerinize...

Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck 12 yıldır Alman Anayasa Mahkemesi'nde hâkimlik yaptıktan sonra emekli olan Prof. Dr. Gertrude Lübbe-Wolff’u makamında kabul etti.

Lübbe-Wolff’u üstün başarılarından dolayı öven Gauck, “Artık hobilerinize daha çok zaman ayırabilirsiniz. Size tavsiyem, sizin için zor olsa bile can sıkıntısının üretken halini kullanmaya çalışmanız.” dedi.

Lübbe-Wolff’un yerine özel Bucerius Hukuk Fakültesi'nin rektörü olan Pr. Dr. Doris König atandı. König önümüzdeki 12 sene Karlsruhe’de bulunan Alman Anayasa Mahkemesi'nde hâkim olarak görev yapacak.

Cumhurbaşkanı Gauck yeni Anayasa Mahkemesi hâkîmine yemin töreninden önce başarılar diledi. Gauck, “Sizin Avrupa Hukuku'na olan ilginizi biliyorum. Kararlarınızda her zaman Alman Anayasası'nı koruyacağınıza ve insanların özgürlük haklarına riayet edeceğinize inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Anayasa Mahkemesi'nde önümüzdeki dönemde Michael Gerhardt’ın da görev süresinin dolacağından dolayı Pr. Dr. Doris König’in hangi uzmanlık alanlarında görev yapacağı henüz belirlenmedi. Gerhardt’ın ayrılmasından sonra görevlerin yeniden tanzim edilmesi bekleniyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri