Alman basınından KGC'ye ziyaret

Konya'ya gelen Alman gazeteciler, 15 Temmuz askeri darbe girişiminin perde arkasının Alman basınında yeteri kadar yer almadığını, gerçeklerin gizlendiğini dile getirdi

Orta Frankonya Emniyet Müdürü Jhonnes Rast,  Nürnberg Basın Kulübü Başkanı Siegfried Zelnhefer  ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mevlüt Yeni beraberindeki heyetle birlikte Konya Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Başkanı Sefa Özdemir ve üyelerini ziyaret etti. AGC Başkanı Mevlüt Yeni ve Nürnberg Basın Kulübü Başkanı Siegfried Zelnhefer ziyaret sırasında, 1997 yılından beri, kültür, ekonomi, idari konularında fikir alışverişi yapmak, iyi ilişkiler kurup geliştirmek amacıyla Nürnberg ve Antalya arasında başlayan kardeş şehir organizasyonlarına 12 yıldır resmi olarak devam ettiğini söyledi. Heyetle birlikte Konya'da 1 buçuk gün geçireceklerini dile getiren AGC Başkanı Yeni, ilk kez Antalya dışında başka bir şehri ziyaret ettiklerini belirtti. Konya'nın tarihi ve manevi anlamda önemli bir şehir olduğunu vurgulayan Yeni, “Konya, ilgi çekecek ve hoşça vakit geçirilecek bir yer. Mevlana Müzesini ve Kelebekler Vadisini de gezeceğiz. Bu gezideki asıl amaç Alman ve Türk meslektaşların kaynaşmasını sağlamak. 15 Temmuz'dan sonra dış basının Türkiye'ye olan ilgisi arttı. Bizler gazeteci olarak siyaset üstü bir mesleği icra ediyoruz. İki ülke arasındaki dostluğun bozulmasını istemiyoruz. Barış, sevgi ve anlayış dili Konya'dan geliyor. O yüzden buradayız” dedi.

OBJEKTİF OLMAYA ÇALIŞIYORUZ

Ziyaret kapsamında konuşan  Nürnberg Basın Kulübü Başkanı Siegfried Zelnhefer, iki ülke arasındaki kardeşliğin sadece kağıt üzerinde olmadığını ifade etti. Basın kulübü hakkında da bilgi veren  Zelnhefer,  “360'a yakın üyemiz var. Türkiye'ye küçük bir grupla geldik. Grup içerisinde yer alan meslektaşlarımız hepsi birbirinden değerli ve önemli yerlerde görev alıyorlar. İki ülke arasındaki ikili ilişkiyi çok önemsiyoruz.  Zor zamanlarda bir araya gelerek dürüst ve objektif bir şeklide fikir alış verişi yapmak istiyoruz. Türkiye'nin son zamanlarda yaşadığı büyük sıkıntıyı yani 15 Temmuz askeri darbe girişimini elimizden geldiğince takip etmeye çalıştık. Fakat uluslararası haber ajansları bize ne bilgi verdiyse politika gereği onu yapma mecburiyeti duyduk. Bu haberleri takip ettiği için işinden atılan arkadaşlarımızda oldu” şeklinde konuştu. KGC Başkanı Sefa Özdemir de şunları kaydetti: “Cemiyetimize yapılan bu ziyaretten duyduğumuz memnuniyeti dile getirmek isterim. Bu gibi projeleri her zaman önemli ve gerekli görüyoruz. Devamının sağlanması iki ülke için de gayet anlamlı. 15 Temmuz gecesi yaşananlar ve daha sonraki süreçte Türk basını milli iradenin yanında olduğunu gösteren yayınlarını yaptı. Hiçbir zaman terör örgütünü destekleyici pozisyonda yer almadı. İşleri asla zora girmedi. Hakkın ve halkının yanında oldu.” Ziyaret, konuşmaların ardından sorulan soru ve çekilen hatıra fotoğraflarıyla son buldu.

EMRE ÖZGÜL

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri