Alman Bakana Usulsüzlük Baskını

Almanya'nın Schleswig-Holstein Eyaleti Eğitim Bakanı Waltraud Wende’nin evi ve bakanlıktaki bürosu usulsüzlük şüphesiyle arandı.Schlewig Holstein’daki üçlü koalisyon hükümetinde eğitim bakanlığı görevine getirilen bağımsız siyasetçi...

Almanya'nın Schleswig-Holstein Eyaleti Eğitim Bakanı Waltraud Wende’nin evi ve bakanlıktaki bürosu usulsüzlük şüphesiyle arandı.

Schlewig Holstein’daki üçlü koalisyon hükümetinde eğitim bakanlığı görevine getirilen bağımsız siyasetçi Wende, bakanlık görevine gelmeden önce Flensburg Üniversitesi Rektörü olarak görev yapıyordu.

Bakanın evi ve bürosu, bakanlık görevi sona erdiği takdirde yeniden eski görevine dönmesi için yapılan anlaşmada usulsüzlük yapıldığı şüphesiyle arandı. Polis bazı belge elektronik kayıtlara el koydu. Aramayı çok sakin şekilde karşılayan bakan Wende şüphelerin yersiz olduğuna ve gerçeğin ortaya çıkacağına inandığını belirtti.

Wende’yi bakanlığa getiren Schleswig-Holstein Başbakanı Torsten Albig, NDR 1’e yaptığı açıklamada bakanın suçlu olmadığına inandığını belirtirken, “Mahkeme suç unsuru bulursa o zaman durum başka. Ama ben suç bulunacağına inanmıyorum.” dedi.

MUHALEFET BAKANIN İSTİFASINI İSTİYOR

Eyalette muhalefetteki Hıristiyan Demokratik Birlik partisi Meclis Grubu Başkanı Johannes Callsen, bakanın en azından soruşturma sonuçlanana kadar görevini dondurması gerektiğini belirtti. Hür Demokrat Parti Meclis Grup Başkanı Wolfgang Kubicki ise bakanın istifa etmesini istedi. Kubicki, eğitim bakanının kendine bu haliyle bu görevde kabul edilebilir olup olmadığını sorması gerektiğini söyledi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri