Alman Bakan, Romen Ve Bulgarlara Karşı Ab’den Yardım İstedi

Almanya Federal İçişleri Bakanı Hans Peter Friedrich, başta Romanya ve Bulgaristan olmak üzere Balkan ülkelerinden gelen göçmenler için Avrupa Birliği’nden yardım istedi.

Almanya Federal İçişleri Bakanı Hans Peter Friedrich, başta Romanya ve Bulgaristan olmak üzere Balkan ülkelerinden gelen göçmenler için Avrupa Birliği’nden yardım istedi.

İtalya’nın Lampedusa adasındaki tekne faciası ve 270 göçmenin ölümünden sonra Avrupa Birliği’nde iltica ve göç konusu yeniden alevlendi.

Dün bir araya gelen AB İçişleri Bakanları ortak bir politika üzerinde anlaşamazken, eleştirilerin odağındaki ülkelerden biri olan Almanya da göç konusunda yardım istedi.

Almanya İçişleri Bakanı Friedrich, ülkesine Romanya ve Bulgaristan’dan gelen “fakir göçmenlere” yönelik AB yaptırımı talep etti.

“Bu insanlar sosyal yardımların yüksek olduğu Almanya’ya sadece bu yüzden geliyorlar.” diyen Friedrich, pek çok büyük şehrin bu nedenle büyük sıkıntılar yaşamaya başladığına dikkat çekti.

“AB’de serbest dolaşım hakkının suistimal edilmemesi gerektiğini” belirten Alman bakan, aksi durumda yaptırım uygulanmasını istedi.

Brüksel, Almanya’yı daha önce göç politikalarında yumuşa göstermesi konusunda uyarmıştı.

Alman bakan ise bu tür eleştirilerin yersiz olduğunu söyleyerek, AB içinde en fazla mülteciyi Almanya’nın kabul ettiğini öne sürdü.

Alman Kızılhaç yetkilileri de Berlin’in mülteciler konusunda “daha insani” davranmasını istedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri