Alman Bakan, Nsu Maktulleri İçin İnşa Edilen Anıtı Ziyaret Etti

Almanya’da Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) adlı terör hücresi üyelerince katledilen sekizi Türk biri Yunan ve bir bayan polis memuru için Nürnberg’de 2012 Nisan ayında inşa edilen anıtı Devlet Bakanı ve federal hükümetin Uyum Sorumlusu Maria Böhmer ziya.

Almanya’da Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) adlı terör hücresi üyelerince katledilen sekizi Türk biri Yunan ve bir bayan polis memuru için Nürnberg’de 2012 Nisan ayında inşa edilen anıtı Devlet Bakanı ve federal hükümetin Uyum Sorumlusu Maria Böhmer ziyaret etti.

Böhmer'in ziyaretine Hıristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) federal milletvekilleri Michael Frieser ile Dagmar Wöhrl'un yanısıra CSU Nürnberg Güney Bölgesi Uyum Sorumlusu İsmail Akpınar eşlik etti. Anıt önünde bir konuşma yapan Bakan Böhmer, ''Başbakanımız Angela Merkel'in de üzerine basarak söylediği gibi bu olanlardan çok utanıyoruz. Bir daha bu ve buna benzer cinayetlerin işlenmemesi için bu anıtlardan Almanya’nın farklı şehirlerine dikildi. Konuyla ilgili olarak mahkemenin uzamış olduğuna çok üzülmüş olmakla birlikte canilerin hak ettikleri cezayı mutlaka çekeceklerine inancım tamdır." dedi.

CSU federal milletvekili Frieser ile Wöhrl de böylesi cinayetlerin ülkeleri adına utanç verici bir durum olduğunu ve bir daha yaşanmaması için diğer parti grupları ile de ortak çalışmalarının olduğunu kaydettiler.

Neonaziler, Almanya’nın 7 farklı şehrinde 2000-2007 yılları arasında 10 insanı katletmişti. İnsanı aşağılayan ve değer vermeyen böylesi cinayetlerin bir daha olmaması için Nürnberg, Hamburg, Münih, Rostock, Dortmund, Kassel ve Heilbronn büyükşehir belediyeleri ortak bir bildiri yayınlayıp kamuoyuyla paylaşmışlardı. Söz konusu şehirlerde Nürnberg’de olduğu gibi öldürülenlerin anısına anıtlar açılmıştı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri